9 Οκτ 2008

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού για τις μαθητικές κινητοποιήσεις

Τα σχολεία άνοιξαν και φέτος με τραγικές ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και υλικοτεχνικές υποδομές και ένα Υπουργείο Παιδείας να κλείνει τα αυτιά στις διεκδικήσεις των μαθητών και των εκπαιδευτικών

Το εξεταστικό σύστημα καταρρακώνει τους μαθητές και το σχολείο χάνει τον αυτόνομο παιδαγωγικό του ρόλο. Η «βάση του 10» δεν είχε ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας της εκπαίδευσης, αλλά τη δημιουργία πρόσθετης πελατείας για τα κολέγια. Την ίδια στιγμή, στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2009, οι δαπάνες για την παιδεία, αντί να αυξηθούν ριζικά, συνεχίζουν να συρρικνώνονται.

Σε αυτό το εφιαλτικό τοπίο, μοναδική απάντηση μπορεί να δοθεί από ένα αυτόνομο μαθητικό κινήμα που θα συντονιστεί με τα συνδικάτα των καθηγητών και ως στόχο του θα έχει τη συγκρότηση ενός πανεκπαιδευτικού κινήματος, το οποίο και θα στηρίξει ολόκληρη η κοινωνία.

Οι μαθητικές κινητοποιήσεις και οι καταλήψεις των σχολείων που πολλαπλασιάζονται καθημερινά σε όλη την Ελλάδα αποτελούν την απάντηση χιλιάδων μαθητών στην εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης και στη διάλυση των δημόσιων σχολείων. Η Νεολαία Συνασπισμού στηρίζει τις μαθητικές κινητοποιήσεις και καλεί όλους και όλες τους μαθητές και τις μαθήτριες να αγωνιστούν ενάντια στην απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης για την ανατροπή της εκπαιδευτικής πολιτικής της κυβέρνησης της Ν.Δ.


Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
9/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: