22 Οκτ 2008

Στα μαλακά τα μπουμπούκια της «ζαρντινιέρας»

Πάλι λάδι την έβγαλαν τα μπουμπούκια του Πολύδωρα, πρωταγωνιστές, δύο χρόνια πριν, της υπόθεσης «ζαρντινιέρα» στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται, θυμίζουμε, για τους αφιονισμένους ένστολους που το 2006 (χρονιά φοιτητικών κοινητοποιήσεων) και σε μια στιγμή …«υπερβάλλoντος ζήλου», κατάφεραν να υπερασπιστούν τον τίτλο των ηρώων που τους είχε προσδώσει ο γραφικός πρώην υπουργός κρατικής καταστολής, εκτονώνοντας με φασιστοειδή τρόπο το μένος τους στον κύπριο φοιτητή Δημήτρη Αυγουστίνο.

Τρεις από αυτούς τιμωρήθηκαν με επιεικείς πειθαρχικές ποινές, ενώ οι υπόλοιποι κρίθηκαν αθώοι, ανάμεσά τους και ο πρώην Διευθυντής Ασφαλείας της πόλης..

Πραγματικά αναρωτιόμαστε ποια θα ήταν η έκβαση της υπόθεσης σε περίπτωση που δεν υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία για την εγκληματική ενοχή τους. Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία, καθώς γνωρίζουμε - τόσο από τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις του 2003 όσο και από τις πιο πρόσφατες φοιτητικές κινητοποιήσεις, αλλά και από συγκεκριμένα περιστατικά εις βάρος ανυπεράσπιστων κοινωνικών ομάδων-, ότι η αστυνομία θα έσπαγε κυριολεκτικά καλούπια σε περίπτωση που απέδειδε δικαιοσύνη τιμωρώντας παραδειγματικά τα «κανακάρια» της.

Μετά και την απόφαση αυτή, μπορούμε να εμπιστευόμαστε τυφλά τον υπουργό Παυλόπουλο, σύμφωνα με τον οποίο οι αστυνομικοί και τα όργανά τους βρίσκονται πια «στην υπηρεσία του πολίτη» και να «να κοιμόμαστε ήσυχοι» όπως μας συστήνουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, αφήνοντας την (δοκιμασμένη πια) αστυνομία να επιτελέσει απερίσπαστη το θεάρεστο έργο της..


Επιτροπή Δικαιωμάτων Νεολαίας Συνασπισμού
22/10/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: