23 Οκτ 2008

Η ενοικίαση εργαζομένων είναι συγχρονη σκλαβιά. Να καταργηθεί τώρα !

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σήμερα έδωσε κατά πλειοψηφία την έγκρισή του στην έκθεση του γάλλου σοσιαλιστή H. Désir για τη νομιμοποίηση των πρακτορείων ενοικιαζόμενων εργαζομένων, παρά τη ριζική αντίθεση της Ευρωομάδας της Αριστεράς και του ευρωβουλευτή του Συνασπισμού, Δημήτρη Παπαδημούλη..

Οι ενοικιαζόμενοι εργαζόμενοι , οι εργαζόμενοι σε προγράμματα stage και σε άλλες επισφαλείς μορφές εργασίας αποτελούν τους παρίες της εργασιακής διαδικασίας. Χωρίς όρους και θεσμικό πλαίσιο προστασίας, βιώνουν ακόμα περισσότερο την εργοδοτική αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό, είναι τα πιο διαλεχτά θύματα του κεφαλαίου.

Η Νεολαία Συνασπισμού θεωρεί απαράδεκτη τη νομιμοποίηση της ενοικίασης εργαζομένων. Οι νέοι και οι νέες δεν είναι ποδήλατα προς ενοικίαση, αλλά εργαζόμενοι/ες που έχουν δικαίωμα για πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, μισθό και ασφάλιση.

Καλούμε τη νεολαία να αγωνιστεί για την κατάργηση αυτής της μορφής απασχόλησης, για να ακυρωθεί ο νόμος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ του 2001, με τον οποίο θεσπίστηκε και στην Ελλάδα η ενοικίαση εργαζομένων, για να καταργηθούν όλες οι συμβάσεις ενοικίασης εργαζομένων και να μετατραπούν σε συμβάσεις μισθωτής εργασίας αορίστου χρόνου.



Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
22/10/2008


Δεν υπάρχουν σχόλια: