20 Φεβ 2008

Σταματήστε τώρα τον αποκλεισμό της Γάζας

Έκκληση για έμπρακτη αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Σταματήστε τώρα τον αποκλεισμό της Γάζας

Ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής συνιστά έγκλημα πολέμου. Μπροστά στα μάτια της απαθούς -όπως πάντα- «διεθνούς κοινότητας» ένας ολόκληρος λαός εξωθείται στην εξόντωση. Ο αποκλεισμός δεν είναι ένα πολιτικό μέτρο όπως όλα τα άλλα. Αφαιρεί από ενάμισι εκατομμύριο Παλαιστίνιους τη δυνατότητα να έχουν επαρκή τροφοδοσία σε είδη πρώτης ανάγκης, να διατηρούν την οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα, να διαθέτουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας, να σπουδάζουν καθώς και να επισκέπτονται συγγενείς. Ο αποκλεισμός στερεί από τους Παλαιστίνιους τη δυνατότητα να επιβιώσουν στη Γάζα. Είναι χαρακτηριστικό ότι το περασμένο καλοκαίρι τριάντα άτομα πέθαναν περιμένοντας να περάσουν τα σύνορα.

Οι οργανώσεις που υπογράφουμε αυτήν την έκκληση θεωρούμε απαράδεκτο να χαρακτηρίζεται τρομοκράτης ένας ολόκληρος λαός και να οδηγείται στον αφανισμό. Ενώνουμε τις φωνές μας με τους Βρετανούς Εβραίους και τις ισραηλινές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιώματων που ζητάνε την άρση του αποκλεισμού, στεκόμαστε στο πλευρό του Παλαιστινιακού κινήματος αντίστασης.

Σταματήστε τώρα τον αποκλεισμό της Γάζας, λευτεριά τώρα στην Παλαιστίνη!

Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «Ιντιφάντα»


Σάββατο 23/2 στον πεζόδρομο της Κοραή

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παιδιά, καλά κάνετε και ανοίγετε αυτά τα ζητήματα, μια παρατήρηση μόνο: Το banner στο άρθρο λέει Free Palestine και έχει τη σημαία της Παλαιστίνης να καλύπτει όχι τα σύνορα του 1967, αλλά το σύνολο τόσο των κατεχομένων όσο και του Ισραήλ. Επειδή η διάλυση του ισραηλινού κράτους δεν είναι θέση ούτε του ΣΥΝ ούτε της νεολαίας του ούτε, απ' όσο ξέρω, του Συλλόγου Ιντιφάντα, μήπως να αντικατασταθεί;

Costas Zachariadis είπε...

ok!!!

Ανώνυμος είπε...

εμ βέβαια μη μας παρεξηγήσουν κιόλας για φονταμενταλιστές!