4 Απρ 2008

...για τη νυχτερινή λειτουργία μετρό και ηλεκτρικού;


Η δοκιμαστική περίοδος παράτασης της λειτουργίας μετρό και ηλεκτρικού τις Παρασκευές και τα Σάββατα, που είχε εξαγγείλει το Υπουργείο Μεταφορών, ολοκληρώνεται την προσεχή εβδομάδα. Παρά την κινδυνολογία του Υπουργείου Μεταφορών τα νυχτερινά δρομολόγια στα μέσα σταθερής τροχιάς δεν έφεραν τη συντέλεια του κόσμου. Ούτε προβλήματα στη συντήρηση του δικτύου παρουσιάστηκαν, ούτε μειωμένη επιβατική κίνηση, ούτε χρεοκοπία της εταιρείας.

Παρά την απουσία ενημερωτικής καμπάνιας από το Υπουργείο Μεταφορών και το Δήμο Αθηναίων για την παράταση της λειτουργίας μετρό και ηλεκτρικού, σύμφωνα με όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, το μέτρο πέτυχε.

Περιμένουμε από το Υπουργείο, έστω και την τελευταία στιγμή, να ανακοινώσει επίσημα τις προθέσεις του για το επόμενο διάστημα. Περιμένουμε από το Υπουργείο να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να συνεχιστεί το μέτρο σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους και με σεβασμό στα δικαιώματα τους.

Διεκδικούμε, τώρα, την καθιέρωση της παράταση της νυχτερινής λειτουργίας του μετρό και του ηλεκτρικού. Διεκδικούμε το σχεδιασμό ολοκληρωμένου δικτύου νυχτερινών μετακινήσεων στην Αθήνα.

Για πιο άνετες, οικονομικές, ασφαλείς και φιλικές προς το περιβάλλον μετακινήσεις.


ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: