18 Απρ 2008

Μία οφειλόμενη απάντηση διότι ΤΟ ΨΕΜΑ ΕΧΕΙ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΑΡΙΑ !!!

ΠΡΟΣ

ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ


Την Πέμπτη 10/04/08 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, με την παρουσία του προέδρου Νίκου Γιαννόπουλου, τη δική μου και δύο ακόμα μελών της διοίκησης του Ε.Κ.Θ. με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του σωματίου ΗΛΙΟΣ ΤΕΝ.ΚΑΤΕ. (συναδέλφους Ελευθεριάδη Κυριάκο και Τσάκαλο Θεόδωρο) με αφορμή το πρόγραμμα οικειοθελών αποχωρήσεων (ουσιαστικά απολύσεων με κίνητρα) που ανακοίνωσε η εταιρία στους εργαζόμενους. Στη συνάντηση αυτή πρότεινα στο σωματείο την πραγματοποίηση έκτακτης γενικής συνέλευσης για το Σάββατο 12/04 ή την Κυριακή 13/04 με σκοπό την λήψη απόφασης για απεργιακές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των σχεδίων της εταιρίας για μείωση του προσωπικού, έστω και με την παροχή κινήτρων.

Την Τρίτη 14/04 διάβασα με έκπληξη για ακόμη μία φορά στην εφημερίδα σας ανακοίνωση – καταγγελία του ΠΑΜΕ στην οποία αναφέρεται ότι «συνέστησα στο σωματείο, μαζί με τον πρόεδρο του Ε.Κ.Θ., να μην αντιδράσει και να αποδεχτεί τον εργοδοτικό εκβιασμό».

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα σας κατασυκοφαντεί με ασύστολα ψέματα την Αυτόνομη Παρέμβαση και τα στελέχη της και η ιστορία έχει παρατραβήξει και από το ΠΑΜΕ αλλά και από εσάς και δεν μπορεί να συνεχιστεί, ζητώ να αποκαταστήσετε με νέο δημοσίευμα την αλήθεια και επιπλέον σας ενημερώνω για τα παρακάτω:

1ον : το Δ.Σ. του σωματείου με την ψήφο και του εκπροσώπου του ΠΑΜΕ αποφάσισε να αποδεχτεί το πλαίσιο των οικειοθελών αποχωρήσεων (απολύσεων) που πρότεινε η εταιρεία.

2ον : η Αυτόνομη Παρέμβαση και στο Ε.Κ.Θ. στη συνεδρίασή του στις 08/04/08 καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο την υπογραφή της Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., δεν χαρακτήρισε «απλώς λάθος» τον χρόνο της υπογραφής της (υπάρχουν τα πρακτικά της συνεδρίασης).

Στους νεόκοπους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ που τώρα ανακάλυψαν τον όμιλο Ακκά, που «τόσα χρόνια πίνει το αίμα των εργαζόμενων και τους πετάει στο δρόμο σαν στιμένες λεμονόκουπες», έχω να πω ότι εγώ προσωπικά εργάστηκα σε επιχείρηση του ομίλου Ακκά για 13 χρόνια και στην επιχείρηση αυτή οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν την δεύτερη μεγαλύτερη πολύμηνη απεργία που έχει παρουσιάσει το συνδικαλιστικό κίνημα της πόλης μας και συνολικά του κλάδου της κλωστοϋφαντουργίας και του ιματισμού (ΠΡΩΤΗ ΗΤΑΝ Η ΗΡΩΙΚΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΝΕΡΒΑ). Φυσικά τα στελέχη του ΠΑΜΕ δεν τα γνωρίζουν αυτά γιατί απουσίαζαν από αυτούς τους αγώνες (εμείς δεν κάνουμε απεργία το πρωί και το απόγευμα χτυπάμε την κάρτα μας και δουλεύουμε κανονικά γιατί εκτελέσαμε το κομματικό μας καθήκον).

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ

ΑΝ.ΓΕΝ.ΓΡΑΜ. Ε.Κ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

1 σχόλιο:

Admin είπε...

πειτε στην συνδικαλιστρια εργατοπατερας σας που δεν εχει καμια σχεση με του εργαζομενους και επαφη με την πραγματικοτητα οτι το σωματειο για το οποιο τοσο πολυ κοπτεται γραφεται με "ει" .........

απο κει και μονο φαινεται ποσο εργατοπατερες ειστε.....

σε λιγο θα γραφεται την γσεε ως γ.σ.αι.αι.!!!!!!!!!