11 Απρ 2008

Για τις εκλογές της ΕΦΕΚ Αθήνας

συνεχίζουμε
από εκεί που δεν σταματήσαμε ποτέ!

Ισχυρή Προοδευτική! Αυτό είναι το μήνυμα των εκλογών της ΕΦΕΚ Αθήνας που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 6 του Απρίλη. Η Προοδευτική πέτυχε μια νέα σημαντική άνοδο. Η Προοδευτική ΚΚΦΑ σημείωσε στις φετινές εκλογές το υψηλότερο ποσοστό της 35χρονης ιστορίας της και συνέχισε την ανοδική πορεία της τελευταίας δεκαετίας, με άνοδο 1,6%. Παράλληλα η Προοδευτική κατέλαβε τις τρεις έδρες που είχε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΕΚ και θα εργαστεί για να δημιουργηθεί ξανά η δημοκρατική συνεργασία στο σύλλογο.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα έχουν ως εξής:

ψήφοι

ποσοστό %

+/-

έδρες

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ

961

34,93

+ 1,6

3

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

991

36,02

+ 2,3

3

ΔΡΑΣΙΣ - ΚΕΣ

309

11,23

- 1,67

1

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

290

10,54

- 0,82

1

ΑΓΩΝΑΣ

200

7,27

- 1,4

1


Η Προοδευτική θεωρεί ότι η ενδυνάμωση της, αποτελεί δικαίωση στις συνειδήσεις των φοιτητών, των διαχρονικών της θέσεων για μια ανεξάρτητη επανενωμένη ομοσπονδιακή και αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρο, κοινή πατρίδα Ε/κ και Τ/κ. Η ενίσχυση της επαναπροσέγγισης Ε/κ και Τ/κ, η κοινή πάλη ενάντια στην κατοχή και τον ιμπεριαλισμό, είναι μονόδρομος για τους Κύπριους φοιτητές και όλο το Λαό μας. Δεμένος με τούτο τον αγώνα του λαού μας, είναι ο αγώνας μας ενάντια στη ένταξη της Κύπρου στο νατοϊκό συνεταιρισμό για την «ειρήνη» και το ίδιο το ΝΑΤΟ. Η Προοδευτική αποτιμά ως ιδιαίτερα θετικό το αποτέλεσμα και της Γενικής Συνέλευσης του συλλόγου μας, που πραγματοποιήθηκε στις 30 του Μάρτη όπου εκεί πέτυχε την έγκριση όλων των ψηφισμάτων που κατέθεσε τόσο στο κυπριακό και στα φοιτητικά αλλά και σε άλλα ζητήματα όπως το ψήφισμα αλληλεγγύης στην Κομμουνιστική Νεολαία Τσεχίας, συστράτευσης με το αγωνιζόμενο εργατικό κίνημα της Ελλάδας και συμμετοχή του συλλόγου μας στις κινητοποιήσεις του Π.Α.ΜΕ. καθώς και η διακήρυξη αδελφοσύνης και κοινής πάλης προς την Τ/κ νεολαία.


Αρνητικό θεωρούμε το γεγονός, ότι το άθροισμα των δύο ακροδεξιών παρατάξεων, Πρωτοπορίας και Δράσις-ΚΕΣ, που εκφράζουν τον εθνικισμό μέσα στο κυπριακό φοιτητικό κίνημα, παραμένει υψηλό. Τούτη την ώρα, γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη να απομονωθούν οριστικά τα ιδεολογήματα του εθνικισμού, ο οποίος αποτελεί τον καλύτερο συνεργό του ιμπεριαλισμού και της διχοτόμησης. Ο ακραίος σοβινισμός, ο αντικομμουνισμός και η γριβολογία, έρχονται πακέτο με ένα πρωτοφανώς χαμηλό πολιτικό επίπεδο και χυδαίο υβρεολόγιο, όπως μας έχει αποδείξει η ΦΠΚ Πρωτοπορία το βράδυ της καταμέτρησης.


Η Προοδευτική θα συνεχίσει με πιο πολύ πείσμα και ορμή τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος για τη δημόσια και δωρεάν παιδεία και για το δικαίωμα μας στη μόρφωση και στη δουλειά. Η δράση μας ούτε αρχίζει, ούτε τελειώνει με τις εκλογές. Η πλατιά δράση της Προοδευτικής, αγκαλιάζει και αγκαλιάζεται από τους φοιτητές ολόχρονα. Άλλωστε για τα δικά μας μεγάλα οράματα, η ψήφος είναι ένα βήμα. Για τους αγώνες και για τους στόχους μας, χρειαζόμαστε νέους με ριζοσπαστικές συνειδήσεις και θέληση να αγωνιστούν μέσα από την οργανωμένη πάλη, για τα δίκαια και τα δικαιώματα μας. Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους νέους που έχουν οράματα για την κοινωνία και τον κόσμο, που επιμένουν να έχουν το βλέμμα τους στραμμένο στη μέρα της επανένωσης, να πυκνώσουν τις γραμμές της Προοδευτικής.


Σε πείσμα των καιρών, το κόκκινο λάβαρο θα κυμματίζει ολοένα και πιο ψηλά. Η Προοδευτική μαζί με το Κόμμα του Λαού, το ΑΚΕΛ, με θέληση και πείσμα συνεχίζουν την πάλη για την επανένωση του τόπου μας το συντομότερο δυνατό. Πιστοί στην ιδεολογία μας, περήφανοι για την ιστορία μας, συνεπείς στη δράση μας, πρώτοι στους αγώνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια: