18 Απρ 2008

Τον δρόμο τον δείχνει η Γαλλία!

40 χρόνια μετά το Μάη του 1968 και οι δρόμοι του Παρισιού και της υπόλοιπης Γαλλίας συγκλονίζονται από τις κινητοποιήσεις καθηγητών, μαθητών και γονέων ενάντια στα αντι-εκπαιδευτικά κυβερνητικά μέτρα της γαλλικής κυβέρνησης. Σε όλη την Ευρώπη, οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις προσπαθούν να καταργήσουν το δημόσιο και δωρεάν αγαθό της παιδείας, υποβαθμίζουν την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης και την προσδένουν με το κεφάλαιο και τις επιχειρήσεις.

Η απόκρουση αυτής της νεοφιλελεύθερης επίθεσης είναι δυνατή, όπως έδειξαν και οι κινητοποιήσεις στην Ελλάδα ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16, μόνο μέσα από την οικοδόμηση ενός μαζικού και ενωτικού πανεκπαιδευτικού μετώπου. Ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου το οποίο και θα πρέπει να πάρει πανευρωπαϊκό χαρακτήρα για την υπεράσπιση και την διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας.

Ως Νεολαία Συνασπισμού δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στο γαλλικό εκπαιδευτικό κίνημα, γνωρίζοντας ότι η πιο έμπρακτη συμπαράσταση θα είναι οι αγώνες αυτοί να μη μείνουν μόνοι τους και προς αυτή την κατεύθυνση θα δώσουμε όλες τις δυνάμεις μας.


Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: