8 Απρ 2008

Δήλωση Αλέκου Καλύβη

ΔΗΛΩΣΗ

ΑΛΕΚΟΥ ΚΑΛΥΒΗ

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΣΕΕ

7-04-08

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ έχει φυσικά το δικαίωμα να υπερασπίζεται τις επιλογές του, έστω κι αν αυτές είναι απαράδεκτες και αντίθετες με τα συμφέροντα των εργαζομένων , όπως πιστεύουμε ότι είναι η επιλογή της συμφωνίας για την ΕΓΣΣΕ 2008 -2009.

Είναι όμως άλλο αυτό και άλλο το να συμπεριφέρεται ως κομματικός εκπρόσωπος και να ενσωματώνεται πλήρως στον πολιτικό σχεδιασμό της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Η αυτονομία που επικαλείται είναι άλλωστε μαγική εικόνα, ενώ οι δημόσιες τοποθετήσεις του είναι πάντα επιλεκτικές

.Σε όλες τις κρίσιμες στιγμές συντάχτηκε με τις επιλογές της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ . Πρόσφατα μάλιστα την ώρα της μάχης για το ασφαλιστικό ήταν από τους ελάχιστους που εκθείαζαν το νόμο Ρέππα, ενώ την ίδια ώρα που είναι λάβρος κατά του ΣΥΡΙΖΑ κρατά σιωπητήριο απέναντι στο πόρισμα της επιτροπής υπό τον κ. Κουκιάδη πρώην Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που στρώνει το χαλί για την πλήρη αποδιοργάνωση της απασχόλησης.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ μπορεί να αισθάνεται πολύ πιο άνετα με τον ΣΕΒ και το Δικομματισμό παρά με την Αριστερά και να το δείχνει, αλλά δεν μπορεί να διεκδικεί ασυλία από την κριτική., ούτε να επικαλείται την ανύπαρκτη συμφωνία των εργαζομένων οι οποίοι πλήττονται από το περιεχόμενο της σύμβασης που ο ίδιος υπέγραψε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: