26 Απρ 2008

Ακρίβεια, ατυχήματα... Κατα τ άλλα...Χριστός Ανέστη;


Μειωμένη κατά 8% σε σύγκριση με πέρυσι είναι η φετινή έξοδος για το Πάσχα. 813.000 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια, τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας αναχώρησαν 400.000 ταξιδιώτες.

Βαρύς ο φόρος αίματος στην άσφαλτο: 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το Σάββατο του Λαζάρου, ενώ πέρυσι ήταν 32.

Επιπλέον, η φετινή έξοδος θεωρείται και η ακριβότερη, λόγω ανόδου της τιμής των καυσίμων και των αυξήσεων στα διόδια.

Η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης βενζίνης διαμορφώνεται στο 1,14 ευρώ. Στο 1,30 πωλείται στις εθνικές οδούς και στην επαρχία.

Το Μεγάλο Σάββατο, τα αμνοερίφια πωλούνταν στη Βαρβάκειο από 6 έως 10 υρώ το κιλό. Στα ύψη οι τιμές των κηπετικών, με ανατιμήσεις που φτάνουν και το 100%.

Από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου μέχρι το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα θα είναι ανοικτά τα διόδια του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) και θα περνούν ελεύθερα τα αυτοκίνητα στην Ελευσίνα, τον Ισθμό της Κορίνθου, το Ζευγολατιό, του Ρίου, του Ακτιου και των Μαλγάρων Θεσσαλονίκης.

Για την επιστροφή, τα φορτηγά θα απαγορεύονται τη Δευτέρα του Πάσχα από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ και την Τρίτη από τις 8 το πρωί έως τις 8 το μεσημέρι.

Για όσους επέλεξαν να μείνουν στην Αθήνα, υπενθυμίζεται ότι τα δρομολόγια των λεωφορείων, των τρόλεϊ και του μετρό θα είναι αραιά έως και τη Δευτέρα του Πάσχα.

Βροχές και τοπικές καταιγίδες στα νότια, σταδιακή εξασθένηση των βόρειων ανέμων και θερμοκρασίες σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, προβλέπει η ΕΜΥ για την Κυριακή του Πάσχα.

πηγη flash.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια: