1 Απρ 2008

Απόλυση στον ΟΔΙΕ

και η ντροπή της ύπαρξης "προσωρινώς απασχολούμενων" επί... 24 χρόνια.

από από μέιλ
τελευταία τροποποίηση 1/4/2008 14:23

Στο τέλος της περασμένης εβδομάδας ο Διευθυντής Εκμετάλλευσης Προσωπικού του ΟΔΙΕ Ιππόδρομος Χ. Κουβελάκης ανακοίνωσε στην Ελένη Κ. -με το γνωστό κυνισμό και την τεχνική γλώσσα που αρμόζει σε γνήσιους γραφειοκράτες του είδους του- ότι ο Οργανισμός δε θα χρειαστεί τις υπηρεσίες της.
Στο Διευθυντή Εκμετάλλευσης (δεν πρόκειται για ρητορικό σχήμα, αυτός είναι ο τίτλος του) είχε παραπέμψει την Ελένη Κ. η προϊσταμένη εκτάκτων απασχολούμενων, γιατί η συνάδελφός της αρνήθηκε να δεχτεί την ταυτότητα που εξέδωσε ο Οργανισμός, πάνω στην οποία αναγραφόταν η ένδειξη "ευκαιριακά απασχολούμενη".
Η Ελένη Κ., μέλος της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας και η πιο δραστήρια ίσως από τα μέλη του Συλλόγου Εκτάκτων, είναι ανάμεσα στις εργαζόμενες που επί 24 χρόνια αγωνίζονται να καταργηθεί η ντροπή της σύμβασης της μιας μέρας και να πάψει η ελεημοσύνη των 18,50 ευρώ που προσφέρει ο ΟΔΙΕ ως ημερομίσθιο (δείτε εδώ), την ίδια στιγμή που απαγορεύει στους εργαζόμενους το διάλειμμα για τσιγάρο και τους υποχρεώνει να αναφέρουν τη μετακίνηση ακόμα και μέχρι την τουαλέτα.
Η Ελένη Κ. δεν είναι μόνη της, ακόμα κι αν η στάση ορισμένων συνδικαλιστών είναι επιεικώς αναντίστοιχη. Θα την υπερασπιστούμε απέναντι στην τρομοκρατία των αξιωματούχων του ΟΔΙΕ, αλλά και της κυβέρνησης, που ανέχεται και προωθεί αυτό το μεσαιωνικό καθεστώς εργασίας επί χρόνια.
Να ανακληθεί η απόλυση της Ελένης Κ.
Να καταργηθεί το ντροπιαστικό καθεστώς εργασίας της ημερήσιας σύμβασης
Να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι στον ΟΔΙΕ
Να σταματήσει η αυθαιρεσία των αξιωματούχων της διοίκησης

Δεν υπάρχουν σχόλια: