11 Απρ 2008

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ Ε.Δ.Ο.Ν. ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΕΦΕΚ

Οι εκλογές για την Ε.Φ.Ε.Κ. στις 6 Απριλίου 2008 πραγματοποιήθηκαν σε μια περίοδο ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων τόσο στην Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.


Η εκλογή του συντρόφου Χριστόφια στην προεδρία της Κύπρου είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία για την επίλυση του «κυπριακού» και την οικοδόμηση ενός σταθερού κοινωνικού κράτους στην Κύπρο. Η λύση της διζωνικής – δικοινοτικής ομοσπονδίας αποτελεί την μοναδική διέξοδο για τον τερματισμό της κατοχής και την ισότιμη συμβίωση Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων συμπατριωτών.


Στην Ελλάδα οι κοινωνικοί αγώνες ενάντια στον ασφαλιστικό νόμο – τερατούργημα έδειξαν ότι το νεοφιλελεύθερο δόγμα απορρίπτεται από τον μαζικό αγώνα των εργαζομένων, ενώ το αίτημα για διεύρυνση της κοινωνικής ασφάλισης είναι πιο επίκαιρο από ποτέ.


Οι εκλογές για την Ε.Φ.Ε.Κ. πρέπει να στείλουν ακέραια το μήνυμα ότι οι Κύπριοι φοιτητές απορρίπτουν τον εθνικισμό, επιθυμούν μια ενωμένη διζωνική – δικοινοτική Κύπρο της ειρήνης και μια δημοκρατική, διεκδικητική και μαζική ΕΦΕΚ.


Οι εκλογές της Ε.Φ.Ε.Κ. συμπίπτουν χρονικά και με τις φοιτητικές εκλογές στην Ελλάδα. Οι φοιτητές πρέπει να μετατρέψουν και αυτές τις εκλογές σε ένα δημοψήφισμα ενάντια στην κυβερνητική πολιτική. Ήρθε η ώρα να αλλάξει το πολιτικό τοπίο. Ήρθε η ώρα της Αριστεράς να πρωταγωνιστήσει!


Παρά το αποτέλεσμα των εκλογών, το μήνυμα είναι ελπιδοφόρο. Είμαστε σίγουροι πως θα συναντηθούμε στους κοινούς αγώνες των φοιτητών και της νεολαίας στην Κύπρο, την Ελλάδα και την Ευρώπη.


Η Γραμματεία του Κεντρικού Συμβουλίου

Αθήνα, 7 Απριλίου 2008

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

οι Προοδευτικαριοι στις ελληνικες φοιτητικες εκλογες ειναι γνωστο οτι ψηφιζουν Προοδευτικη...
(θεωρουν το ΚΚΕ αδελφο κομμα του ΑΚΕΛ)

Ανώνυμος είπε...

συγνωμη λαθος εκ παραδρομης
εννοουσα οι Προοδευτικαριοι (ΕΔΟΝιτες) ψηφιζουν Πανσπουδαστικη ΚΣ

Ανώνυμος είπε...

και πολυ καλά κανουν!

Ανώνυμος είπε...

Πάρτε το χαμπάρι. ΔΕΝ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ...

Ανώνυμος είπε...

Είμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ πάρτε το χαμπάρι...Διαβάστε λίγη ιστορία...ΑΡΝΙΑΑ...ΤΟΥΡΚΟΙ ΘΑ ΠΕΘΑΝΑΙΤΕ ΣΕ ΧΩΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...Είμαι περήφανη που έχω αίμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ...

Ανώνυμος είπε...

Θα σας κάψουμε όλους και ας μας πούν Νεοναζοί...Διαβάστε τι θα πεί κομμουνισμός και τι φασισμός...ΑΡΝΙΑΑΑ...Ούστ πε...μπείτε στο μαντρι σας...