15 Ιουν 2008

58η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Με τη δέσμευση του Υπουργού Παιδείας Ε.Στυλιανίδη ότι "η μεταρρύθμιση στην ανώτατη εκπαίδευση θα συνεχιστεί",εκλεισε η 58η Σύνοδος Πρυτάνεων στα Χανιά.

Η απάντηση στην αδιαλλαξία του υπουργού δόθηκε και χθές από το συλλαλητήριο που οργανώθηκε από τους φοιτητικούς συλλόγους της Κρήτης με τη διαδήλωση στην πόλη των Χανίων και την παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο που συνεδρίαζαν οι πρυτάνεις στο Πανόραμα.

Το μήνυμα ήταν ότι ο νόμος πλαίσιο θα ανατραπεί και το φοιτητικό-πανεπιστημιακό κίνημα θα δώσει ξανά την απάντηση του στις πραγματικές μειοψηφίες του υπουργείου και της κυβέρνησης.

Η απάντηση της κυβέρνησης στη διαμαρτυρία των φοιτητικών συλλόγων ήταν για μια ακόμη φορά η καταστολή,καθώς τα ΜΑΤ με βία και εκτεταμένη χρήση χημικών απώθησαν τους φοιτητές και της φοιτήτριες που διαμαρτύρονταν έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου.

Μελανό σημείο για πολλοστή φορά,η στάση των δυνάμεων της ΚΝΕ και της ΠΚΣ που οργάνωσαν ξεχωριστή πορεία καταθέτοντας ξανά πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στα ΜΑΤ και την ΕΛ.ΑΣ καθώς εκπρόσωποι της ΠΚΣ μπήκαν στη σύνοδο μετά από συνεννόηση με την Αστυνομία με...παροιμιώδη ευγένεια και δήλωσαν "ανυπακοή" στο νόμο πλαίσιο.
Το μόνο που απομένει μετά τα συγχαρητήρια Καραμανλή και Στυλιανίδη είναι να τους συγχαρεί για το ήθος τους ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: