30 Ιουν 2008

Ανακοίνωση Αριστερής Ενότητας Αιγαίου για τα σημερινά γεγονότα στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου

Στη σημερινή συνεδρίαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου, φοιτητές σχολών του πανεπιστημίου με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων, που αντιπροσωπευτούν τους 9 από τους 16 συλλόγους του πανεπιστημίου, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας, με σκοπό την αποτροπή της ψήφισης του εσωτερικού κανονισμού.

Με έκπληξη οι φοιτητές αντίκρισαν τον αντιπρύτανη κ. Ζώρα να προσπαθεί να κρύψει τα πρακτικά της συνεδρίασης, απειλώντας τους για άσκηση σωματικής βίας εναντίον τους (μεταξύ των οποίων και μέλη της Αριστερής Ενότητας) και χειρονομώντας απρεπώς, ενώ έφτασε και στο σημείο να προπηλακίσει φοιτητή! Η συμπεριφορά του εν λόγω αντιπρύτανη είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και αντίθετη με κάθε έννοια δημοκρατίας και ακαδημαϊκότητας στο πανεπιστήμιο. Ζητάμε την παραίτηση του αντιπρύτανη κ. Ζώρα, καθώς και την απόσυρση της σημερινής απόφασης της συγκλήτου για ψήφιση του εσωτερικού κανονισμού, αφού οι διαδικασίες που τηρήθηκαν ήταν αντιδημοκρατικές, λόγω του κλίματος που δημιουργήθηκε με ευθύνη του αντιπρύτανη.

Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Οι φοιτητές θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για το μπλοκάρισμα της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης και τη συνολική απόσυρση του νέου νόμου πλαίσιο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

να μπει και το site της αντιμιλιταριστικής πρωτοβουλίας στα links.