19 Ιουν 2008

Συμβολική κατάληψη της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Σήμερα στις 10.00 πμ η Νεολαία Συνασπισμού μαζί με τον Αλέκο Καλύβη αντιπρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Ε και τον Δημήτρη Στρατούλη, μέλος Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ προβήκαμε σε συμβολική κατάληψη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, διαμαρτυρόμενοι/ες για το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας και τη συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των αδύναμων οικονομικών στρωμάτων.

Με την κίνησή μας αυτή θέλαμε να καταδείξουμε ότι δεν είναι η «έλλειψη ανταγωνισμού» αυτή που δημιουργεί την ακρίβεια, αλλά η ίδια η έντασή του, που οδηγεί αναπόφευκτα στη συγκέντρωση της αγοράς και τη δημιουργία ολιγοπωλίων και μονοπωλίων.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση λαμβάνει μέτρα μόνο επικοινωνιακού χαρακτήρα, παρακαλώντας τους βιομήχανους να δείξουν αυτοσυγκράτηση, παραδεχόμενη την παντελή της ανικανότητα. Κανένας λόγος, βέβαια, δεν γίνεται για την απίστευτη κερδοφορία των ελληνικών επιχειρήσεων και τα ψίχουλα των αυξήσεων στους μισθούς των εργαζομένων.

Ως Νεολαία Συνασπισμού καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία να ενισχύσουν τη ριζοσπαστική αριστερά και να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους. Γι’αυτό το λόγο καλούμε και στη σημερινή συγκέντρωση των συνδικάτων και των καταναλωτικών οργανώσεων στις 19.30 στο Σύνταγμα.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
19/06/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: