5 Ιουν 2008

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Φοιτητές και φοιτήτριες της ριζοσπαστικής αριστεράς συμμετείχαν σήμερα σε συμβολική φοιτητική παράσταση διαμαρτυρίας στη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με σκοπό την καταγγελία της υιοθέτησης τετραετών αναπτυξιακών προγραμμάτων, εσωτερικού κανονισμού και άλλων διατάξεων του νόμου πλαίσιο της κυβέρνησης της ΝΔ.

Ο πρύτανης - με «δημοκρατικές» διαδικασίες που διήρκεσαν 5 ολόκληρα λεπτά και χωρίς την απαιτούμενη απαρτία - αποφάσισε για τα πάντα και μετά επιχείρησε να δημιουργήσει κλίμα έντασης και σύγκρουσης.

Το «σεβασμό» του συγκεκριμένου ανθρώπου στις δημοκρατικές διαδικασίες τις γνωρίζουμε καλά και δεν μας προξενεί έκπληξη η συμπεριφορά του. Οι διώξεις καθηγητών, η ταύτισή του με τη ΝΔ για την εξυπηρέτηση ΝΑΤΟϊκών αναγκών από το πανεπιστήμιο και η συνεργασία του με τη ΔΑΠ σε φαινόμενα βίας και νοθείας είναι μόνο μερικά από τα κατορθώματά του.

Η κατασυκοφάντηση του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ απλώς δείχνει πόσο ενοχλεί η αταλάντευτη αλλά πάντα ειρηνική στάση αντίστασης που κρατάνε οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής αριστεράς στον απαράδεκτο νόμο της ΝΔ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Αγωνιζόμαστε για την κοινή δράση φοιτητών και καθηγητών ώστε να αποσυρθεί ο νόμος της ΝΔ και να δημιουργηθούν οι συνθήκες ουσιαστικής αναβάθμισης του δημόσιου πανεπιστήμιου.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει την πυροδότηση της έντασης στα πανεπιστήμια και τον εκβιασμό προς τα ιδρύματα και την πανεπιστημιακή κοινότητα. Ας κάνει η κυβέρνηση τουλάχιστον το ελάχιστο και να ακούσει τη γνώμη της πλειοψηφίας των πανεπιστημιακών αρχών που έχουν ταχθεί εναντίον του νόμου που προσπαθεί να επιβάλει με το ζόρι.


Το Γραφείο Τύπου
4/06/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: