4 Ιουν 2008

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού για την έγκριση από την κυβερνητική επιτροπή του ν/σ για τα μεταπτυχιακά

Η κυβέρνηση της Ν.Δ και ο υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης συνεχίζουν την εμπρηστική και εκβιαστική τους πολιτική στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, παρά την καταδίκη της πολιτικής τους από την πανεπιστημιακή κοινότητα. Αυτή τη φορά στον τομέα των μεταπτυχιακών σπουδών, όπου με την υποχρηματοδότηση, την εισβολή των επιχειρήσεων και τα δίδακτρα, οι κυβερνήσεις της ΝΔ αλλά και οι προηγούμενες του ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να δημιουργήσουν εδώ και χρόνια το πανεπιστήμιο που ονειρεύεται ο νεοφιλελευθερισμός.

Με το σχέδιο νόμου που εγκρίθηκε χτες από την κυβερνητική επιτροπή, η κυβέρνηση προβάλλει ως λύση στα προβλήματα των μεταπτυχιακών σπουδών τη μεγαλύτερη πρόσδεσή τους στις ορέξεις της αγοράς και την καταβολή διδάκτρων από τους φοιτητές, ενώ καταργείται η υποχρέωση της Πολιτείας για χρηματοδότηση των μεταπτυχιακών. Εξαιτίας της απουσίας κρατικής χρηματοδότησης, τα ιδρύματα θα οδηγούνται στην αναζήτηση χορηγών για τη λειτουργία των μεταπτυχιακών, με ο,τι αυτό συνεπάγεται για τον έλεγχο που θα ασκούν πλέον οι εταιρίες στο περιεχόμενο των σπουδών, αλλά και στη διαδικασία και τα αποτελέσματα της επιστημονικής έρευνας. Την ίδια στιγμή, εντείνεται ο ασφυκτικός κλοιός προς τα ιδρύματα, μέσω του μηχανισμού της αξιολόγησης, που θα εγκρίνει και θα απορρίπτει προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών ανάλογα με την πειθάρχησή τους στα κριτήρια της αγοράς και των επιχειρήσεων.

Στα σχέδια της κυβέρνησης θα απαντήσουν μαζικά και αγωνιστικά οι σύλλογοι των μεταπτυχιακών και προπτυχιακών φοιτητών. Ο αγώνας για δημόσια και δωρέαν μεταπτυχιακά και για έρευνα προσανατολισμένη στις ανάγκες της κοινωνίας περνά μέσα από την απόκρουση της επίθεσης του υπουργείου στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας, περνάει μέσα από την απόσυρση του νόμου-πλαίσιο και του ν/σ για τα μεταπτυχιακά.

Το Γραφείο Τύπου
4/06/2008

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

THΝ KYΡIAKH 15-6-2008,ΟΛΟΙ ΣΤΗ “ΒΟΥΒΗ” ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ,ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΘΕΣΠΙΣΗ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ BLOGS –ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ–

Η Ελληνική Κυβέρνηση μέσα στις επόμενες μέρες,
ετοιμάζεται να προβεί στη ψήφιση νομοθετικού πλαισίου,
με το οποίο θα μπορεί να ελέγχει
και να φιλτράρει τις ιδεές και τις αποψείς
που ανταλλάσσονται στα blogs.

Εμείς,οι χρήστες του διαδικτύου και όχι μόνο,
δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ψηφιστεί
κανένας τέτοιος νόμος,
ο οποίος θα νομιμοποιεί τη λογοκρισία.
Γι’αυτό και κατεβαίνουμε όλοι μαζί
στη Πλατεία Συντάγματος,
τη Κυριακή 15-6-2008,
στις 6 το απόγευμα,ώστε να στείλουμε το δικό μας μήνυμα,
σε όλους αυτούς που θέλουν
να κυβερνήσουν τον Κυβερνοχώρο.

–ΠΡΟΩΘΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ–
Η ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ