24 Ιουν 2008

Ανακοίνωση στήριξης στον αγωνιζόμενο φοιτητή Μίλτο Διαμαντόπουλο

O αγώνας για δημόσια δωρεάν παιδεία και για καμία υποβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου συνεχίζεται καθημερινά. Μετά τη δήλωση προθέσεων για συνταγματική εκτροπή, συναντάμε καθημερινά στις σχολές τον πραγματικό στόχο τις κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας που δεν είναι άλλος από την πλήρη απαξίωση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Τελευταίο παράδειγμα στο ΤΕΙ των Σερρών,ένα ΤΕΙ με 7 σχολές (στην πόλη 8 μαζί με το παράρτημα του ΤΕΦΑΑ) και πάνω από 8000 ενεργούς σπουδαστές/στριες, που δεν διαθέτει ούτε ένα δωμάτιο φοιτητικής εστίας. Χωρίς καθόλου λοιπόν φοιτητική μέριμνα, το μόνο βοήθημα ήταν ένα επίδομα στέγασης 90 ευρώ τον μήνα, το οποίο το Υπουργείο αποφάσισε να κόψει. Παράλληλα, ο τοπικός οργανισμός αστικών συγκοινωνιών αύξησε ακόμη περισσότερο το εισιτήριο προς τα ΤΕΙ. Τη Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008, ο σπουδαστής του ΤΕΙ Σερρών Μίλτος Διαμαντόπουλος ξεκίνησε απεργία πείνας μέσα στο χώρο του ιδρύματος διαμαρτυρόμενος για την κατάσταση και απαιτώντας τη καταβολή του επιδόματος στέγασης στους δικαιούχους και καμία αύξηση στα εισιτήρια. Δύο εβδομάδες μετά, ο Μ.Δ μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Το Υπουργείο Παιδείας δεν έκανε καμία δήλωση, ούτε φυσικά ενδιαφέρθηκε για το θέμα.

Η Νεολαία Συνασπισμού στέκεται αλληλέγγυα στον Μίλτο και αγωνίζεται για ένα δημόσιο πανεπιστήμιο με φοιτητική μέριμνα για όλους και όλες. Καλούμε όλους τους φοιτητές για καθημερινό αγώνα μέσα στις σχολές για να μην πάμε ούτε βήμα πίσω από τις κατακτήσεις μας.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
23/06/2008

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ειμαστε ολοι μαζι του....