13 Ιουν 2008

Aνακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού για την απόρριψη της Συνθήκης της Λισαβόνας από τον ιρλανδικό λαό

Η Νεολαία Συνασπισμού χαιρετίζει την νίκη του «όχι» στο ιρλανδικό δημοψήφισμα για τη Μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Λισαβόνας.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι τα φτωχά εργατικά και αγροτικά στρώματα επέλεξαν να απορρίψουν τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που όχι μόνο δεν δίνουν λύσεις, αλλά εντείνουν τα σύγχρονα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα σε όλα τα κράτη – μέλη.

Το «όχι» του Ιρλανδικού λαού αποτελεί ένα «όχι» στην γενικευμένη επισφάλεια, την ανεργία. την ακρίβεια, τις κοινωνικές ανισότητες. Αποτελεί ένα «όχι» στην οικοδόμηση μια Ευρώπης – φρούριο, μιας στρατιωτικοποιημένης Ευρώπης – συνέταιρο των νατοϊκών σχεδιασμών.

Πρόκειται και για μια μεγαλειώδη πολιτική νίκη του κόμματος Sinn Fein, που συμμετέχει στην Ευρωομάδα της Αριστεράς. Το Sinn Fein υπήρξε το μοναδικό κοινοβουλευτικό κόμμα στην Ιρλανδία που αντιτάχθηκε στην συνθήκη, αποδεικνύοντας την κοινωνική απήχηση και την επικαιρότητα των προταγμάτων της Αριστεράς στην Ευρώπη.

Από εδώ και πέρα απαιτείται η έναρξη ενός μεγάλου διαλόγου στην κοινωνία για την οικοδόμηση μιας άλλης Ευρώπης, μιας Ευρώπης της αλληλεγγύης, της ειρήνης και των δικαιωμάτων.

Η Νεολαία Συνασπισμού εμμένει στη θέση της για διενέργεια δημοψηφίσματος και στην Ελλάδα, προκειμένου να αποτυπωθεί η λαϊκή ετυμηγορία και να υπάρξει πραγματική ενημέρωση πάνω στα θεμελιώδη θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

13/6/2008
Το Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: