11 Ιουν 2008

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού για τη χτεσινή απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Απασχόλησης

Οι Υπουργοί Απασχόλησης της Ε.Ε έδειξαν χθες για άλλη μια φορά το πραγματικό τους πρόσωπο. Με τη σκανδαλώδη απόφασή τους για δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου μέχρι και τις 65 ώρες την εβδομάδα, έκαναν ένα ακόμη βήμα για την κατεδάφιση των κεκτημένων δικαιωμάτων των ευρωπαίων εργαζομένων.

Η συγκεκριμένη απόφαση γυρίζει την Ευρώπη στο Μεσαίωνα, στο όνομα ενός ακραίου νεοφιλελευθερισμού που θέλει αναλώσιμους και επισφαλείς εργαζομένους, βορά στις ορέξεις του κεφαλαίου. Σε αυτήν την πολιτική συναίνεσε και η Ελλάδα που δεν τόλμησε να καταψηφίσει την οδηγία, αλλά δήλωσε αποχή, κλείνοντας έτσι τα μάτια στα δικαιώματα των εργαζομένων και στις αντιδράσεις των ευρωπαϊκών συνδικάτων.

Η λογική της flexicurity και της απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων που γίνεται δήθεν στο όνομα των εργαζομένων δεν θα περάσει. Οι αγώνες των νέων και των εργαζομένων για την απόκρουση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης στα δικαιώματά μας και για μια Ευρώπη της κοινωνικής δικαιοσύνης θα είναι η απάντηση στους Ευρωπαίους τεχνοκράτες και τους εκπροσώπους του κεφαλαίου.


Το Γραφείο Τύπου
11/06/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: