26 Ιουν 2008

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού για την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών

Ολοένα και περισσότεροι νέοι άνθρωποι βυθίζονται καθημερινά στον κόσμο της εξάρτησης από ψυχότροπες ουσίες. Η φτώχεια και ο αποκλεισμός, η ανεργία και η επισφάλεια, η αβεβαιότητα και ο φόβος για το μέλλον καθημερινά διογκώνονται.

Την ίδια στιγμή, η πολιτεία επιλέγει μια κατασταλτική πολιτική, που προσπαθεί να κρύψει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί και όχι να αναζητήσει λύσεις για το πρόβλημα. Η υποκρισία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στο ζήτημα της αντιμετώπισης των ναρκωτικών είναι φανερή: έχει αφήσει στο έλεος του θεού τα κέντρα απεξάρτησης και επανένταξης, υποχρηματοδοτούμενα και εγκαταλελειμμένα και εμμένει σε ένα απαρχαιωμένο νομοθετικό πλαίσιο που επιλέγει την εγκληματικοποίηση και την ασυλοποίηση των τοξικομανών ως πιο «φτηνές» λύσεις.

Η Νεολαία Συνασπισμού αγωνίζεται ενάντια σε όλες τις εξαρτήσεις και ενάντια στα κοινωνικά και οικονομικά αίτια που τις δημιουργούν. Η πρόληψη και η ενημέρωση των νέων, η ενίσχυση των προγραμμάτων απεξάρτησης και ο πλουραλισμός των θεραπευτικών μεθόδων, η δημιουργία δομών και υπηρεσιών κοινωνικής επανένταξης, καθώς και η αποποινικοποίηση της χρήσης, με τη λογική ότι έχουμε να κάνουμε με ασθενείς και όχι με εγκληματίες, είναι απαραίτητα μέτρα για την άμβλυνση του προβλήματος.

Το Γραφείο Τύπου
26/06/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: