19 Μαρ 2008

Επένδυση-Σκάνδαλο στα 26 χιλιάδες στρέμματα της Μονής Τοπλού.

« Πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο-απάτη αυτή τη στιγμή πάνω στη Κρήτη, θέτοντας ακόμη και θέμα εθνικής κυριαρχίας για τη χώρα, όταν μια αναξιόπιστη εταιρία Άγγλων, αναλαμβάνει με παραχωρητήριο 80 χρόνων, εν λευκώ την εκμετάλλευση 26 χιλιάδων στρεμμάτων από τη Μονή Τοπλού, στο βορειοανατολικότερο άκρο της Κρήτης. Οι κύριοι αυτοί , με το παραχωρητήριο στα χέρια, τεμαχίζουν προς χρόνο-πώληση τη γη και χωρίς ούτε ένα ευρώ στα συρτάρια τους για επένδυση και αξιοποίηση της περιοχής , παίζουν με μετοχές την έκταση σε χρηματιστήρια. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον τις παρεμβάσεις για το θέμα του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκου Αλαβάνου, τον τιμά ότι εμμένει , όπως και εγώ στο θέμα και τον άκουσα με ενδιαφέρον να λέει, ότι οι πανεπιστημιακοί διεθνώς , χαρακτηρίζουν την περιοχή , ως μοναδικό ιστορικό-πολιτιστικό και γεωλογικό ανάγλυφο συνέχειας από την αρχαιότητα έως το Βυζάντιο και από την Τουρκοκρατία έως τις μέρες μας…».

Αυτά δήλωνε στις 2 Φεβρουαρίου στη εκπομπή «Αντιθέσεις» της ΚΡΗΤΗ-ΤV και τον δημοσιογράφο Γ.Σαχίνη , ο άλλοτε Υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ., ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού, Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Στη ίδια εκπομπή και δημοσιογράφο χθες στις 14 Μαρτίου , ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κλήθηκε να σχολιάσει το σχετικό θέμα αλλά και την τοποθέτηση του Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Ο Αλέκος Αλαβάνος μεταξύ άλλων δήλωσε: « Είναι καταρχάς θετικό, ότι ένας πολιτικός από άλλο ιδεολογικό χώρο και μάλιστα σύμβουλος του Πρωθυπουργού και αυτό τον τιμά, βλέπει θετικά την τοποθέτηση μου επί του θέματος αλλά και εκφράζει παραπλήσιες απόψεις.

Θεωρώ ότι η επένδυση από μια αμφιβόλου προελεύσεως εταιρία , με ανύπαρκτη οικονομική αλλά και κατασκευαστική εμπειρία, όταν μιλάμε για 26 χιλιάδες στρέμματα , είναι από μόνη της θέμα. Φυσικά και με ένα παραχωρητήριο 80 χρόνων υπάρχει και θέμα εθνικής κυριαρχίας σε μια τόσο μεγάλη έκταση. Αλλά ενώ μιλάνε για επενδύσεις, ουσιαστικά παραπέμπουν σε υδροβόρα μεγάλα γκολφ σε μια περιοχή όπου η ανεπάρκεια υδάτων είναι ήδη εμφανής. Μιλάμε για μια περιοχή που περικλείει και το μοναδικό φοινικόδασος στο Βάι, όπου μόνο ήπιες μορφές ανάπτυξης θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν την περιοχή. Αυτό που υπόσχονται οι Άγγλοι είναι μια βαριά ανάπτυξη που και τη περιοχή θα αλλοιώσει και τους κατοίκους δεν θα ωφελήσει, αφού μιλάνε για τουρισμό «all inclusive» . Πολύ φοβάμαι όμως ότι ούτε αυτό θα γίνει , θα τεμαχίσουν τη γη προς πώληση και θα φτιάξουν και μερικά γήπεδα γκολφ μαμούθ. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό από όλες τις απόψεις και θα συνεχίσω να το φέρνω και στη Βουλή ακόμη και ενώπιον του Πρωθυπουργού…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: