24 Μαρ 2008

ΟΤΑΝ Η Π.Α.Σ.Π. ΤΗΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ Δ.Α.Π. ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΞΙΑ

(Νομική Αθήνας)

Την Παρασκευή η Π.Α.Σ.Π. μοίραζε κείμενο που κατήγγειλε τη Δ.Α.Π. επειδή απείχε από τη συνέλευση της Τετάρτης επιτρέποντας δια της απουσίας της να υπερισχύσει το ενωτικό πλαίσιο Δικτύου, Ε.Α.Α.Κ., Γένοβας και να αποφασιστεί διήμερη κατάληψη της Νομικής. Ο τίτλος μάλιστα του κειμένου της Π.Α.Σ.Π. ήταν ότι « η Δ.Α.Π. κάνει κατάληψη». Σύμφωνα λοιπόν με την Π.Α.Σ.Π. η κυβερνητική παράταξη έπρεπε να προσέλθει μόνο και μόνο για να μη ληφθεί αγωνιστική απόφαση.


Παρατηρούμε λοιπόν ότι:

Η Π.Α.Σ.Π. παραδέχεται ότι λειτούργησε στη συνέλευση ως απεργοσπαστικός μηχανισμός και την βγαίνει από τα δεξιά στη Δ.Α.Π.

  1. Επιλέγει να κινδυνολογεί για δήθεν απώλεια εξαμήνων, χωρίς να τίθεται τέτοιο θέμα ούτε κατά διάνοια, φοβίζοντας τους φοιτητές και διεγείροντας τα πιο συντηρητικά αντανακλαστικά. Και στο σημείο αυτό αντιγράφει την προπαγάνδα της Δ.Α.Π.
  2. Ας προεκτείνουμε το σκεπτικό της Π.Α.Σ.Π. Εάν η ΔΑΠ εμφανιζότανε αλλά δεν της βγαίνανε οι ψήφοι, η Π.Α.Σ.Π. θα κατέβαινε μαζί της για να μην αποφασιστεί διήμερη κατάληψη;
  3. Το εν λόγω κείμενο μοιράστηκε μόλις μια μέρα μετά την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου, και ενώ όλη η κοινωνία αγωνίζεται για την ανατροπή του. Η Π.Α.Σ.Π. επέλεξε να τοποθετηθεί ενάντια στο φοιτητικό κίνημα της στιγμή που το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης κατεδαφίζεται. Μήπως οι κοινωνικοί αγώνες τους προκαλούν αμηχανία λόγω των αντιλαικών μέτρων που είχαν πάρει οι κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ.; (ν/σ Γιαννίτση, νόμος Ρέππα)


Τελικά η Π.Α.Σ.Π. για μία ακόμη φορά δείχνει το αληθινό της πρόσωπο. Παραδέχεται τον απεργοσπαστικό της ρόλο, κλείνει το μάτι στους δεξιούς ψηφοφόρους και εγκαλεί τη Δ.Α.Π. για αναποτελεσματικότητα στην πυρόσβεση του κινήματος. Και όλα αυτά τη στιγμή που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. καταρρέει πληρώνοντας το τίμημα της αντιλαικής πολιτικής του. Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο κυριότερος εχθρός για την Π.Α.Σ.Π. είναι η ριζοσπαστική αριστερά και ότι οι «αντιδεξιές» τους κορώνες λέγονται όποτε τους βολεύει και μόνο χάριν εντυπωσιασμού.

ΤΟΥΣ ΓΥΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ!

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ!

Diktyonomikis.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: