21 Μαρ 2008

Παραπέμπεται σε δίκη «ο φοιτητής με τα πράσινα παπούτσια»

Σχεδόν δέκα μήνες μετά την αμφιλεγόμενη σύλληψή του με μοναδικό τεκμήριο τις μαρτυρίες αστυνομικών για το χρώμα των παπουτσιών του, και 8 μήνες μετά την αποφυλάκισή του, ο «φοιτητής με τα πράσινα παπούτσια» παραπέμπεται με βούλευμα να δικαστεί στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης για συμμετοχή σε επεισόδια στο ΑΠΘ στις 5 Μαϊου του 2007.

Ο 20χρονος φοιτητής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Παναγιώτης Κετίκης, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της κατοχής και κατασκευής εκρηκτικών βομβών, της έκρηξης με σκοπό να προκαλέσει κίνδυνο σε πρόσωπα ή πράγματα, της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, της διατάραξης κοινής ειρήνης και της διακεκριμένης φθοράς.

Μαζί του παραπέμπονται άλλα τέσσερα άτομα με τις ίδιες κατηγορίες και κάποιοι απ αυτούς με τις επιπλέον κατηγορίες της οπλοκατοχής και της προμήθειας μικροποσότητας ναρκωτικών.

Μαρτυρίες
Ο νεαρός έγινε γνωστός στο πανελλήνιο ως ο «φοιτητής με τα πράσινα παπούτσια», όταν συνελήφθη τον περασμένο Μάιο με μοναδικό τεκμήριο τις μαρτυρίες αστυνομικών για το χρώμα των παπουτσιών του και το μήκος του παντελονιού που φορούσε. Οι αστυνομικοί που υποστηρίζουν ότι τον αναγνώρισαν του καταλογίζουν ότι έσπασε το πίσω παράθυρο ενός σταθμευμένου αυτοκινήτου και έριξε στο εσωτερικό του μια βόμβα μολότοφ.

Από την πλευρά του, ο 20χρονος μέσω των συνηγόρων του προσκόμισε στις δικαστικές αρχές 22 φωτογραφίες και ένα CD, από τα οποία αποδεικνύεται ότι στα επεισόδια πρωταγωνιστούσε άλλο άτομο που φορούσε επίσης πράσινα παπούτσια.

Στο βίντεο, που προβλήθηκε και από τα τηλεοπτικά κανάλια, φαίνεται ένας νεαρός με διαφορετικό σωματότυπο και ρούχα να καταστρέφει το αυτοκίνητο για το οποίο κατηγορείται ο φοιτητής. Στις αρχές προσκομίστηκε ακόμα ένα βίντεο από φοιτητικό πάρτι που γινόταν τη νύχτα των επεισοδίων στο Πολυτεχνείο, στο οποίο εμφανίζεται να συμμετέχει ο κατηγορούμενος φοιτητής.

Ωστόσο, στο βούλευμα που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, αναφέρεται πως το άλλο άτομο που φαίνεται στο βίντεο κατέστρεψε το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, ενώ νωρίτερα ο 20χρονος είχε πετάξει βόμβα μολότοφ στο πίσω μέρος του οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: