7 Μαρ 2008

Η διοίκηση ευθύνεται για τις διακοπές ρεύματος, όχι οι εργαζόμενοι!


Την επαναλειτουργία μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, ως χειρονομία καλής θέλησης, ανακοίνωσε το απόγευμα σε συνέντευξη Τύπου το προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, υποστηρίζοντας παράλληλα ότι οι διακοπές ρεύματος θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν γινόταν καλύτερη διαχείριση του φορτίου και περικοπές στους μεγάλους καταναλωτές, αντί για τα νοικοκυριά.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Νίκος Φωτόπουλος ανέφερε ότι η ενίσχυση του συστήματος γίνεται για να σταματήσει η λειτουργία των υδροηλεκτρικών και να διαφυλαχθούν τα αποθέματα νερού στα φράγματα, ενόψει του καλοκαιριού. Η ΓΕΝΟΠ ζητά παρουσία εκπροσώπων της στην κατανομή φορτίων της ΔΕΗ και του διαχειριστή του συστήματος, προκειμένου να δείξει, όπως τονίστηκε στη συνέντευξη, ότι οι διακοπές θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωση ΓΕΝΟΠ, η διαθέσιμη ισχύς αυτή τη στιγμή είναι 7.369 MW, ενώ η αιχμή της κατανάλωσης το μεσημέρι κυμαίνεται στα 7.000 MW και το βράδυ στα 7.700 MW. Συνεπώς, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, αν γίνονταν περικοπές στις μεγάλες βιομηχανίες, δεν θα χρειαζόταν να γίνουν διακοπές στα νοικοκυριά.

Το σωματείο ανακοίνωσε, τέλος, ότι από τα μεσάνυκτα ξεκινούν πέντε επαναλαμβανόμενες 24ώρες απεργίες ως την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε και θα γίνει συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
αναδημοσίευση από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

2 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Καταλαβα...Πρεπει να παρω laptop και να βγω στο Συνταγμα....

Somsietha-VetemShqip-AlbanianBrother είπε...

http://servietes.blogspot.com/

Dhite ti grafoun i malakes ethnikistes!
Sas iposxome gelia:


http://servietes.blogspot.com/