3 Μαρ 2008

Στάση εργασίας σωφρονιστικών υπαλλήλων ενάντια σε κρατούμενο!!!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στάση εργασίας σωφρονιστικών υπαλλήλων ενάντια σε κρατούμενο!!!

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2008

www.keli.gr

Δεν τους πείραξαν οι χαμηλοί μισθοί, οι άθλιες συνθήκες εργασίας. Δεν τους ενόχλησε η απουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, φαρμάκων, ειδών καθαριότητας. Δεν συγκινήθηκαν από τη βαναυσότητα του εγκλεισμού των ασθενών με φυματίωση. Δεν αγανάκτησαν με τους συνεχείς θανάτους, τις αυτοκτονίες, την απάνθρωπη συμπεριφορά στους καρκινοπαθείς ασθενείς. Όχι, δεν πείραξαν όλα αυτά τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του δήθεν νοσοκομείου των φυλακών Κορυδαλλού. Γι΄ αυτό και δεν είχαν προχωρήσει ποτέ σε κινητοποιήσεις, απεργίες ή στάσεις εργασίας.

Ένα τους πείραξε: η αγωνιστική στάση του κρατούμενου Π. Γεωργιάδη και η διεκδίκηση από την πλευρά του μιας νησίδας ελευθερίας, δηλαδή της 5νθήμερης άδειάς του, την οποία έχει κατοχυρώσει με απόφαση δικαστηρίου. Ιδού τι αναφέρει το… συνδικαλιστικό όργανο των σωφρονιστικών υπαλλήλων:

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Υπαλλήλων Νοσοκομείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, σε έκτακτη συνεδρίασή του αποφάσισε να κατέλθει σε στάσεις εργασίας την Παρασκευή 29/02 και τη Δευτέρα 03/03 και ώρες 08.00 έως 11:00 (δηλαδή τις ώρες του επισκεπτηρίου) διαμαρτυρόμενο για «την άδικη επίθεση που δέχονται τα μέλη του από τον κρατούμενο εδώ και καιρό, ο οποίος μετερχόμενος πολλών τρόπων και μεθόδων επιχειρεί να οδηγήσει σε ομηρία τη Διεύθυνση, το προσωπικό και τη λειτουργία της υπηρεσίας, επιλέγοντας πολλές φορές για τον εαυτό του ακόμα και το ρόλο του αξιολογητή του προσωπικού. Με πρωτοβουλία του; Γιατί άραγε;…» Στη συνέχεια, το Δ.Σ. ζητάει να πάρουν θέση και να παρέμβουν το υπουργείο Δικαιοσύνης, οι επόπτες εισαγγελείς, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως λένε στο κείμενό τους, ο κρατούμενος επικαλείται συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και στελέχη του (ΣΥΡΙΖΑ).»

Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς…. Ότι ένας και μόνο κρατούμενος έχει καταφέρει να θέσει σε ομηρία το σωφρονιστικό τους σύστημα; Ότι ένας ολόκληρος στρατός δεσμοφυλάκων τα βάζει με τέτοιο τρόπο με έναν κρατούμενο; Ότι ζητούν από πολιτικό φορέα να καταδικάσει τον αλυσοδεμένο και να υπερασπιστεί τους βασανιστές του; Ότι τιμωρούν όλους τους κρατούμενους με στέρηση του επισκεπτηρίου τους, προφανώς για να τους στρέψουν εναντίον του συγκρατούμενού τους; Ότι αμφισβητούν το δικαίωμα του νοσηλευόμενου να αξιολογεί τις… ανύπαρκτες στην πραγματικότητα, ιατροφαρμακευτικές παροχές; Ότι αναρωτιούνται κατά πόσο ένας κρατούμενος αποφασίζει με αποκλειστικά δική του πρωτοβουλία να μιλάει, να διαμαρτύρεται, να αγωνίζεται για τις συνθήκες κράτησης; Ότι ζητάει από τους επόπτες εισαγγελείς να… ξεκαθαρίσουν το ζήτημα οριστικά. Τι να ξεκαθαρίσουν; Τι άραγε μπορεί να σημαίνει αυτό; Ότι πριν προχωρήσουν στην «απεργία τους» μετήγαν άρον άρον τον Π. Γεωργιάδη στις κλειστές φυλακές της Χαλκίδας; Και τώρα πως θα κάνουν τη «στάση εργασίας τους» χωρίς την ύπαρξη του «εχθρού»; Ποιο είναι το αντικείμενο του «αγώνα» τους;

Η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στον αγωνιστή κρατούμενο Π. Γεωργιάδη και σε όλους τους άλλους κρατούμενους που βιώνουν τη φρίκη των ελληνικών φυλακών και διεκδικούν τα αυτονόητα…

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Το ακουσαμε και αυτο....