7 Ιαν 2009

Όλοι/ες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 9 Γενάρη

18 χρόνια μετά τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, την Παρασκεύη 9 Γενάρη κατεβαίνουμε στους δρόμους όλης της Ελλάδας για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας , για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για πανεπιστήμια και σχολεία που θα υπηρετούν τις ανάγκες τις κοινωνίας, για πτυχία με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ συνεχίζει να κλείνει τα αυτιά της στις ανάγκες και τις διεκδικήσεις της νεολαίας. Χρησιμοποιεί επικοινωνιακά τεχνάσματα, όπως ο ανασχηματισμός, αλλά και καθοδηγεί μια εκστρατεία κατασυκοφάντησης των αγώνων μας, προσπαθώντας να ξεπεράσει την κρίση στην οποία βρίσκεται. Η νεολαία συνεχίζει, όμως, να βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής, τα δικαώματά μας καθημερινά παραβιάζονται, εμπορευματοποίηση της εκπαίδευσης, ανασφάλιστη εργασία, καταπάτηση των ατομικών μας ελευθεριών.

Πλέον, όμως, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Θα πάρουμε πίσω όλα όσα μας ανήκουν, αν τα διεκδικήσουμε με ενωτικούς και μαζικούς αγώνες, αν κάνουμε την ορμή μας ποτάμι που θα ξεχειλίσει και θα παρασύρει μαζί του την κυβέρνηση και την πολιτική της.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: