28 Ιαν 2009

Αυτός ο δήμαρχος, σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα θα είχε εγκαταλείψει τη χώρα

Στην Ελλάδα, όμως, ο Νικήτας Κακλαμάνης της Ν.Δ μπορεί τα ξημερώματα να ισοπεδώνει πάρκα και να τα χαρίζει στους ιδιώτες για να τα κάνουν πάρκινγκ, μπορεί να χρησιμοποιεί τις δυνάμεις καταστολής και τους μπράβους της νύχτας για να τρομοκρατεί και να δέρνει τους κατοίκους της περιοχής που υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στους ελεύθερους χώρους και το πράσινο και παρ’όλα αυτά να δρα ανενόχλητος!

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 26 Γενάρη, μπουλντόζες με εντολή του Δήμου, παρακάμπτοντας κάθε αντίθετη απόφαση των αρμόδιων οργάνων, κατέστρεψαν μια από τις τελευταίες οάσεις πρασίνου, το πάρκο επί της Κύπρου και Πατησίων, σε μια από τις πλέον επιβαρυμένες γειτονιές της Αθήνας. Από εκείνη τη στιγμή, οι εκατοντάδες κάτοικοι που διαμαρτύρονται για την περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους και δηλώνουν με κάθε τρόπο τη βούλησή τους να προστατέψουν το χώρο από το να γίνει πάρκινγκ, έρχονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις της καταστολής , οι οποίες έχουν στρατοπεδεύσει στο χώρο και απειλούν με νέες ρίψεις χημικών και νέες βιαιότητες εναντίον των κατοίκων.

Τελευταίο μέχρι σήμερα επεισόδιο της παραφροσύνης και των εγκληματικών πράξεων του Δήμου είναι η εκ νέου ισοπέδωση σήμερα τα ξημερώματα ακόμα και των δέντρων που οι κάτοικοι προσπάθησαν να αναφυτέψουν και η επιστράτευση τραμπούκων παρακρατικών που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν κατοίκους που προσπαθούσαν να προφυλάξουν το πάρκο, παρουσία εκπροσώπων της δημοτικής και διαμερισματικής αρχής.

Η δημοτική αρχή εφαρμόζει εδώ και χρόνια μια πολιτική τσιμεντοποίησης και εμπορευματοποίησης και των τελευταίων εναπομείναντων ελεύθερων χώρων στην πόλη μας, αφήνοντάς τους προηγούμενως αφρόντιστους, ώστε να οδηγούνται στην απαξίωση. Ελαιώνας, Άλσος Παγκρατίου, Γουδί, Προμπονάς, Σταθμός Λαρίσης, Φιλοπάππου, Κύπρου κ’ Πατησίων. Η κυβέρνηση της Ν.Δ , αλλά και το ΠΑΣΟΚ στηρίζουν αυτήν την πολιτική, αδιαφορώντας για την περαιτέρω υποβαθμιση της ζωής των κατοίκων.

Η μόνη απάντηση στα σχέδια τους θα έρθει από τον συντονισμένο αγώνα των κατοίκων, από τα κινήματα πόλης σε κάθε γειτονιά της Αθήνας, αλλά και της Ελλάδας συνολικά, από την πάλη μας ενάντια στην περιβαλλοντική υποβάθμιση, ενάντια στο τσιμέντο και την εμπορευματοποίηση, ενάντια σε όσους νομίζουν ότι μπορούν να λειτουργούν ως μαφιόζοι, αδιαφορώντας για τις ανάγκες μας.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
28/1/2009


Δεν υπάρχουν σχόλια: