17 Ιαν 2009

Υπερασπιζόμαστε το περιβάλλον, τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών"Δεν μας φοβίζουν οι απειλές. θα συνεχίσουμε από τις θέσεις μας να υπερασπιζόμαστε με όλα τα πρόσφορα μέσα, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής, που έχουν υποβαθμίσει δεκαετίες τώρα οι πολιτικές του δικομματισμού. Υπερασπιζόμαστε το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να ελέγχονται δικαστικά οι αποφάσεις της διοίκησης. Με τα κινήματα πολιτών, με τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, με τους ενεργούς επιστήμονες και φορείς" υπογραμμίζει σε δήλωσή του, με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ, για την αναστολή εργασιών κατασκευής mall Βωβού στον Βοτανικό έως την εκδίκαση της αίτησης ακύρωσης στις αρχές Μαρτίου ο Χάρης Κωνσταντάτος, υπεύθυνος του τμήματος Περιβάλλοντος και Οικολογίας ΣΥΝ.

Σχολιάζοντας τη συστράτευση κυβέρνησης, δημοτικής αρχής, ΠΑΣΟΚ υπέρ των συμφερόντων του μεγαλοεργολάβου παρατηρεί: "Η κυβέρνηση, διά των πρωτοφανών παρεμβάσεων προς το Συμβούλιο της Επικρατείας, και ο δήμαρχος Αθηναίων, με σειρά εμπρηστικών δηλώσεων και συκοφαντικών επιθέσεων, καταδεικνύουν ότι η «νέα διακυβέρνηση» έχει αποφασίσει οριστικά να συμπαρατάσσεται με τα ιδιωτικά συμφέροντα και τους μεγαλοεργολάβους. Βρίσκονται όμως σε καθεστώς πανικού, καθώς αποδεικνύεται ότι οι συμφωνίες που έχουν συνάψει είναι έωλες και ελέγξιμες δικαστικά.

Η στάση της Ν.Δ. δεν μας εκπλήσσει, καθώς θυμόμαστε την πρόσφατη απόπειρα Συνταγματικής Αναθεώρησης με στόχο την κατάργηση του ΣτΕ, του θεσμοθετημένου οργάνου της πολιτείας, που είναι επιφορτισμένο να προστατεύει τους πολίτες από παράνομες αποφάσεις της διοίκησης". Στηλιτεύει τη στάση του ΠΑΣΟΚ με τις πολλές γραμμές για να τα 'χει καλά με όλους, αναρωτώμενος "Ποιον να πιστέψουμε; Τον πολιτικό του εκπρόσωπο για θέματα Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, που επανειλημμένα έχει ταχθεί κατά της κατασκευής εμπορικού κέντρου στον Ελαιώνα ή τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπό του, που χθες υποστήριξε ευθέως τα συμφέροντα των εργολάβων;

Η ίδια «πολυφωνία» του ΠΑΣΟΚ εκφράζεται και στα αρμόδια όργανα της αυτοδιοίκησης - στη νομαρχία και τον δήμο. Ας αποφασίσουν επιτέλους τι θα λένε, με ποιους θα πάνε και ποιους θα αφήσουν." Ο υπεύθυνος του τμήματος Οικολογίας, υπενθυμίζει πως "για τον Ελαιώνα έχουμε διατυπώσει πολλές φορές τη θέση μας, που πλέον δεν μπορεί να διαστρεβλώνεται από κανέναν: Κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΠΑΟ χωρίς επιβάρυνση του περιβάλλοντος και της τσέπης των πολιτών, ανάπλαση στον Βοτανικό με σεβασμό στους νόμους και στόχο τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου".

Επιπλέον καταγγέλλει όσους συνέδεσαν την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟ με την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων, εκμεταλλευόμενοι τα φίλαθλα συναισθήματα των πολιτών καλώντας τους "έστω και τώρα, να κάνουν σωστές εναλλακτικές επιλογές για την κατασκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων, που μπορούν να προχωρήσουν άμεσα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις".

ΑΥΓΗ

1 σχόλιο:

απάλευτος είπε...

Πάντως καλό θα είναι να κολλιέται,βασικά,αυτή η αφίσα γύρω από Λύκεια,ΙΕΚ κτλ όπως επίσης και σε χώρους που συγκεντρώνονται φίλαθλοι...