12 Ιαν 2009

Ή θα εμφανιστούν γρήγορα οι φίλοι μας ή όταν θα έρθουν, θα έχουμε πια αφανιστεί.

Η Αντίσταση δεν είναι τρομοκρατία...


Ο παλαιστινιακός λαός πληρώνει την επιμονή του στην αξιοπρέπεια και τον αγώνα του για ελευθερία. Έξι δεκαετίες από τη “Νάκμπα” (καταστροφή), η συστηματική προσπάθεια για αποδυνάμωση της παλαιστινιακής αντίστασης έπεσε στο κενό. Το Ισραήλ, με τις πλάτες του πλέον σύγχρονου αμερικάνικου στρατιωτικού εξοπλισμού, εκτελεί χρόνια τώρα τις γεωπολιτικές επιδιώξεις του Ιμπεριαλισμού.

Ένας ολόκληρος λαός στερείται βίαια το δικαίωμα στην εθνική αυτοδιάθεση. Η βάρβαρη στρατιωτική κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ στερεί από τους Παλαιστινίους ο,τιδήποτε στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες θεωρείται αυτονόητο. Το κράτος του Ισραήλ, καταπατώντας κάθε έννοια δικαίου και διεθνούς νομιμότητας, υποβάλλει ενάμιση εκατομμύριο παλαιστινίους στη Λωρίδα της Γάζας σε εξοντωτικό αποκλεισμό εμποδίζοντας την είσοδο τροφίμων, φαρμάκων, αγαθών απαραίτητων για την ανθρώπινη επιβίωση. Αποκλείει κάθε οικονομική δραστηριότητα και μετακίνηση.


Κάτω τα χέρια απο τη Γάζα...


Η επιχείρηση “λιωμένο μολύβι” έρχεται ως συνέχεια του αποκλεισμού, με αποκλειστικό ρόλο την επιτάχυνση της φυσικής εξόντωσης των παλαιστινίων και των θυλάκων αντίστασης μέσα στη Γάζα. Οι ιμπεριαλιστικές εμπνεύσεις για τη Νέα Μέση Ανατολή έχουν ως προϋπόθεση την εκρίζωση κάθε εστίας αναστάτωσης των συμφερόντων τους στην ευρύτερη περιοχή.

Το Ισραήλ απέδειξε με τις επιχειρήσεις τρομακτικής έντασης, με το σοβαρό αυτό έγκλημα που διαπράττεται κατά της ανθρωπότητας, ότι δεν θα σταματήσει την πολιτική του αίματος. Μέχρι στιγμής οι αεροπορικές και χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραηλινού στρατού έχουν ως αποτέλεσμα αριθμούς νεκρών και τραυματιών που θα συγκλόνιζαν ακόμα και τον πλέον αδιάφορο. Η σύγχρονη γενοκτονία των παλαιστινίων δείχνει με τον πλέον δραματικό τρόπο το χαρακτήρα της λύσης που ετοιμάζουν οι κυρίαρχοι διεθνείς κύκλοι.

Η διεθνής κοινότητα συνένοχη στο έγκλημα...


Με τις ευλογίες των ΗΠΑ και με την εγκληματική συνένοχη σιωπή της Ε.Ε , το Ισραήλ δολοφονεί. Το όποιο “ανθρωπιστικό” ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων μένει άνευ περιεχομένου όταν δεν συνδυάζεται με καμία πρωτοβουλία για την άμεση κατάπαυση του πυρός, τη σκληρή καταγγελία και τις κυρώσεις προς το Ισραήλ. Οι ίσες αποστάσεις αθωώνουν τον θύτη και αφήνουν εκτεθειμένο το θύμα. Μάλιστα η τσέχικη Προεδρεία αποκάλυψε τις πολιτικές και οικονομικές επιδιώξεις της Ε.Ε. συγκαλύπτοντας το έγκλημα. Δε θα υπάρξει δικαιοσύνη όσο η διεθνής κοινότητα δεν αντιμετωπίζει τη ρίζα του προβλήματος, δηλαδή τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους. Εξίσου εγκληματική είναι και η στάση της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία σε καμία περίπτωση δε διαχώρισε τη θέση της από τις υπόλοιπες κυβερνήσεις της Ε.Ε, αλλά και το ΠΑΣΟΚ που εξισώνει το θύμα με το θύτη, ενώ ταυτόχρονα αντιπρόεδρος του κ. Παπανδρέου στην Σοσιαλιστική Διεθνή είναι ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Εχούντ Μπαράκ.


Ο ελληνικός λαός να αγκαλιάσει το κίνημα αλληλεγγύης...


Δεν έχει απομείνει τίποτα παραπάνω στον παλαιστινιακό λαό από την αλληλεγγύη των λαών, από ένα\ νέο διεθνισμό. Η νεολαία και οι εργαζόμενοι, έχοντας το τελευταίο διάστημα βιώσει την κρατική βία και καταστολή, να σταθούνε στο πλευρό του λαού που δίδαξε τον αγώνα για ελευθερία και να απαιτήσουμε :

  • Nα σταματήσει άμεσα η σφαγή στη Γάζα
  • Να σταματήσει κάθε είδους αποκλεισμός της Γάζας
  • Αυστηρές κυρώσεις κατά του Ισραήλ – Αναστολή συμφωνιών ΕΕ-Ισραήλ
  • Ανεξάρτητο, κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ και επιστροφή των προσφύγων

Είμαστε όλοι Παλαιστίνιοι/ες

كلنا فلسطينيون

Δεν υπάρχουν σχόλια: