2 Ιαν 2009

Έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας ο βομβαρδισμός της Γάζας- Πορεία αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό το Σάββατο 3 Γενάρη

Ο βομβαρδισμός της Γάζας μπορεί πλέον να χαρακτηριστεί ως ένα απο τα σύγχρονα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Το αιμοχαρές καθεστώς του Ισραήλ προωθώντας τα σχέδια των ΗΠΑ για τη νέα Μέση Ανατολή, δε διστάζει να καταπατήσει κάθε νομιμότητα φτάνοντας και σε σημείο να διεμβολίσει σκάφος που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια σε διεθνή ύδατα.

Πέμπτη μέρα βομβαρδισμών με πάνω απο 400 νεκρούς (ανάμεσά τους πολλά παιδιά) και χιλιάδες τραυματίες ο παλαιστινιακός λαός πληρώνει την επιμονή του στην αντίσταση. Μέχρι στιγμής οι Ευρωπαικές κυβερνήσεις παρά την αντιπολεμική φρασεολογία, δεν πήραν καμμιά έμπρακτη πρωτοβουλία για την άμεση καταδίκη του Ισραήλ καταδεικνύοντας την ευθυγράμμισή τους με το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Οι εργαζόμενοι και οι νέοι στη χώρα μας, να πιέσουν με κάθε τρόπο δυνατό, την ελληνική κυβέρνηση μέσα από όλους τους ευρωπαικούς και διεθνείς οργανισμούς για την άμεση παύση των Ισραηλινών βομβαρδισμών και την άρση του αποκλεισμού.

Με αφορμή τα τραγικά αυτά γεγονότα, επανέρχεται στην επικαιρότητα η ανάγκη για την αλληλεγγύη των λαών, για την ειρήνη που σε καμμία περίπτωση δεν μπορεί να εγγυηθεί ο δυτικός καπιταλισμός.

Για την ειρήνη στη Μέση Ανατολή πρέπει να υπάρξει και δικαιοσύνη στο παλαιστινιακό. Να υπάρξει ένα κράτος παλαιστινιακό, ανεξάρτητο, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καλούμε σε συλλαλητήριο το Σάββατο 3/1 στις 3.00 μμ στα Προπύλαια μαζί με το Ελληνικό Κοινωνικό Φόρουμ, συνδικαλιστικές, κοινωνικές, πολιτικές, καθώς και παλαιστινιακές οργανώσεις.

Είμαστε όλοι παλαιστίνιοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια: