10 Ιαν 2009

Για το χτεσινό όργιο κρατικής βίας και καταστολής και την ανάγκη συνέχισης του αγώνα

Ως Νεολαία Συνασπισμού χαιρετίζουμε το μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της 9ης Γενάρη, στο οποίο και συμμετείχαν χιλιάδες μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενοι, κόντρα στο κλίμα φόβου και τρομοκράτησης, το οποίο προσπαθεί εδώ και καιρό να καλλιεργήσει η κυβέρνηση της Ν.Δ.

Η νεολαία δεν τρομοκρατείται, δεν ενσωματώνεται. Το όργιο της κρατικής καταστολής και βίας κατά τη διάρκεια, αλλά και μετά την πορεία καταδεικνύει το φόβο της ίδιας της κυβέρνησης και των συνοδοιπόρων της, μπροστά στο ορμητικό ποτάμι της νεολαίας, που έρχεται να ανατρέψει την πολιτική τους.

Αθρόα εκτόξευση χημικών, αναίτιες συλλήψεις και ξύλο σε διαδηλωτές, σε δημοσιογράφους και δικηγόρους, εγκλωβισμός δεκάδων νέων από τις αστυνομικές δυνάμεις σε πολυκατοικία στο κέντρο της Αθήνας. Αυτή ειναι η δημοκρατία στην Ελλάδα εν έτει 2009, αυτή είναι η απάντηση της κυβέρνησης σε όσους και όσες αντιδρούν στην καθημερινή καταπάτηση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων τους.

Η δική μας απάντηση θα έρθει μέσα από τους καθημερινούς, ενωτικούς και συλλογικούς αγώνες. Σε κάθε χώρο δουλειάς και μόρφωσης, σε κάθε γειτονιά, θα συγκροτήσουμε εστίες αντίστασης και ρήξης με την αυταρχική πολιτική του νεοφιλελευθερισμού, μέχρι τη συνολική ανατροπή του.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: