21 Ιαν 2009

Για τη χτεσινή απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών σχετικά με την αναγνώριση των διπλωμάτων των κολεγίων

Η χθεσινή απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών -μετά από προσφυγή κολεγίου κατά του ελληνικού δημοσίου- δείχνει το που έχει οδηγήσει η αντιεκπαιδευτική πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ. Δείχνει, επίσης, ότι όσο υφίστανται τα νομοθετικά εκτρώματά τους, ο διάλογος για την παιδεία μόνο απο μηδενική βάση δεν μπορεί να είναι και, έτσι, αποτελεί μόνο ένα επικοινωνιακό παιχνιδάκι της κυβέρνησης, με γνωστό εκ των προτέρων το αποτέλεσμά του. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η εν λόγω απόφαση δεν αφορά μόνο στα επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά ανοίγει το δρόμο και για την ακαδημαϊκή αναγνώριση των πτυχίων των κολεγίων, παρά τις προηγούμενες "διαβεβαιώσεις" της κυβέρνησης.

Οι πρωτοβουλίες,οι νόμοι και οι δεσμεύσεις των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια, ως μόνο στόχο έχουν την εμπορευματοποίηση και τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης. Έχουν δημιουργήσει ένα ασφυκτικό πλαίσιο για το δημόσιο πανεπιστήμιο, το οποίο χάνει τον ακαδημαϊκό του χαρακτήρα και αφήνεται στο έλεος των επιχειρήσεων.

Το πανεκπαιδευτικό κίνημα, αλλά και ολόκληρη η κοινωνία δεν πρόκειται να δεχτούν την αναγνώριση των κολεγίων ως ισότιμα με τα πανεπιστήμια, δεν πρόκειται να δεχτούν την απαξίωση των πτυχίων και των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Η απάντηση θα δοθεί στα αμφιθέατρα και στους δρόμους, μέχρι την κατάργηση των ΚΕΣ, μέχρι τη συνολική ανατροπή της νεοφιλελεύθερης εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: