ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ
Ο αγώνας αυτός
πρέπει να έχει νικητή
κι αυτό είναι υπόθεση
και ευθύνη όλων μας.
Ψηφίστε εδώ ηλεκτρονικάΚατεβάστε το κείμενο και βοηθήστε στην συλλογή υπογραφών
Εδώ μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες όλες τις παρεμβάσεις μας σε σχέση με το ασφαλιστικό
4 σχόλια:
Προσωπικώς τυγχάνω υπέρμαχος των δημοψηφισμάτων όχι γιατί θεωρώ αλάνθαστη την «λαϊκή κρίση» ή το «λαϊκό αισθητήριο», αλλά γιατί προτιμώ ο λαός να εισπράττει τα επίχειρα των δικών του λαθών και όχι των λαθών του κάθε πολιτικάντη. Εξάλλου στην δημοκρατία επί των ανακυπτόντων ζητημάτων δεν εφαρμόζεται η ορθή λύση, αλλά η λύση που προκρίνει η πλειοψηφία. Άλλο αν η σύγχρονη ρητορική των δημοκολάκων ταυτίζει πολλές φορές το ποσοτικό κριτήριο της πλειοψηφίας (φύσει αντικειμενικό) με το ποιοτικό κριτήριο της ορθότητος (εξ ανάγκης υποκειμενικό). Αν λοιπόν πρόκειται να εφαρμοστεί μια λύση αμέσως ανακύπτει το ερώτημα: θα εφαρμόσουμε την ορθή λύση ή την λύση που υιοθετείται από την πλειοψηφία; Στην δημοκρατία απαντούμε με μια σύμβαση: ότι ορθό είναι αυτό που θέλει η πλειοψηφία. Ή, ακόμη ακριβέστερα, ότι ακολουθούμε την λύση που θεωρείται ορθή από την πλειοψηφία.
Συνεπώς επικροτώ την πρόταση του κ. Αλαβάνου περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το ασφαλιστικό. Το ζήτημα είναι γιατί ο κ. Αλαβάνος γλείφει τώρα εκεί που κάποτε αυτός και το κόμμα του κατουρούσε. Και το κάποτε είναι τόσο μακρινό (όταν προ οκαετίας 3.000.000 πολίτες αξίωναν την διεξαγωγή δημοψηφίσματος) όσο και κοντινό (όταν προ λίγων μόνο ημερών ο κ. Καρατζαφέρης ζητούσε δημοψήφισμα για το Σκοπιανό).
Διερωτάται κανείς αν η Αριστερά θεωρεί το δημοψήφισμα δημοκρατικό μόνο όταν το ζητά η ίδια. Μήπως όμως αυτό ακυρώνει τελικά και την αξιοπιστία της;
Εγώ έχω μια πολύ σύντομη απάντηση,
Στο δημοψήφισμα για το ασφαλιστικό καλούμαστε εμείς οι ίδιοι να καθορίσουμε τις ζωές μας για τα επόμενα χρόνια.
Στο δημοψήφισμα για το Μακεδονικό, θα καλούμασταν εμείς στο δημοψήφισμα για να αποφασίσουμε για το όνομα μιας ξένης χώρας.
Ντάξει, είμαστε μαλάκες σαν έθνος, μη γίνουμε και γραφικοί..
ανώνυμε κάνεις λάθος. το ερώτημα στο δημοψήφισμα είναι αν θα πρέπει η Ελλάδα να κυρώσει την ένταξη των Πουγουδουμούδων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ αν το κράτος τους θέλει να αποκαλείται Μακεδονία και όχι να επιλέξουμε εμείς όνομα! έλεος!
Μα δεν νομίζω ότι λέμε κάτι διαφορετικό..
Δημοσίευση σχολίου