9 Μαΐ 2008

Ανακοίνωση Νεολαίας Συνασπισμού για τις δηλώσεις Στυλιανίδη

Ο Υπουργός Παιδείας κ. Στυλιανίδης φαίνεται ότι δεν έχει καταλάβει τίποτα από τις νικηφόρες κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος για τη μη αναθεώρηση του άρθρου 16 και την προάσπιση της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Με χτεσινές του δηλώσεις επαναφέρει το ζήτημα της αναθεώρησης, προβάλλοντας την, μάλιστα, ως τη λύση στο πρόβλημα υποβάθμισης των ΑΕΙ. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν υποβαθμίζεται από την απουσία ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά από την υποχρηματοδότηση των πανεπιστημίων, την απαξίωση των συλλογικών τους οργάνων, την εισβολή των επιχειρήσεων και την θέσπιση αγοραίων λογικών στη λειτουργία τους, την εντατικοποίηση και την αυταρχικοποίηση των σπουδών, από το νέο νόμο πλαίσιο και το νέο πρότυπο εσωτερικό κανονισμό.

Όταν ο κ. Στυλιανίδης μιλάει για «ακραίες μειοψηφίες», μάλλον αναφέρεται στον ίδιο και στην κυβέρνηση της Ν.Δ, των οποίων οι προσπάθειες μετάλλαξης του δημόσιου πανεπιστημίου έχουν καταδικαστεί από τα συλλογικά όργανα της πανεπιστημιακής κοινότητας. Tο φοιτητικό κίνημα, μαζί με τους καθηγητές, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για ένα δημόσιο και δωρεάν πανεπιστήμιο, ανοιχτό και δημοκρατικό, προσανατολισμένο στις ανάγκες της κοινωνίας και όχι σε αυτές των επιχειρηματικών συμφερόντων, ενάντια στις μειοψηφίες που εκπροσωπεί ο κ. Στυλιανίδης και οι συν αυτώ.


Το Γραφείο Τύπου
9/05/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: