28 Μαΐ 2008

Aνακοίνωση για τα σημερινά γεγονότα σε ΠΑ.ΠΕΙ και Α.Π.Θ

Οι εκβιασμοί και οι απειλές της κυβέρνησης προς τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και το φοιτητικό κίνημα, καθώς και η προσπάθειά της να περάσει την αναθεώρηση του άρθρου 16 από το παράθυρο, έχουν βρει μπροστά τους τη σθεναρή αντίδραση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Με αποφάσεις συγκλήτων, γενικών συνελεύσεων τμημάτων, αλλά και αγωνιστικών αποφάσεων καθηγητών και φοιτητών, έχει διατρανωθεί η αντίδραση της μεγάλης πλειοψηφίας της πανεπιστημιακής κοινότητας στην εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο.

Όσον αφορά στα γεγονότα στο ΠΑ.ΠΕΙ καταγγέλλουμε τη ΔΑΠ – ΟΝΝΕΔ που θεωρεί ότι με πληρωμένους μπράβους, με paralyser και τραμπουκισμούς, υπό την ανοχή του πρύτανη, θα υπερασπιστεί την τάξη και την ασφάλεια στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Υπό αυτούς τους όρους, δεν μπορούμε να συζητάμε για δημοκρατικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, αλλά για αντιδημοκρατική εκτροπή που θέτει σε κίνδυνο το ακαδημαϊκό άσυλο. Οι αρχές του Πανεπιστημίου αλλά και η κυβέρνηση είναι υπόλογες και οφείλουν άμεσα να απολογηθούν.

Όσον αφορά στα σημερινά γεγονότα στο Α.Π.Θ, η απόφαση των φοιτητικών συλλόγων αφορούσε στην αποτροπή της έγκρισης του τετραετούς αναπτυξιακού προγράμματος από τη σύγκλητο, με στόχο το μπλοκάρισμα του νόμου πλαίσιο και τίποτε περισσότερο. Τα γεγονότα που ακολούθησαν δεν έχουν καμία σχέση με τις αποφάσεις των φοιτητικών συλλόγων και τις πρακτικές που υιοθετεί το φοιτητικό κίνημα.

Η ένταση στα Πανεπιστήμια βαρύνει αποκλειστικά την κυβέρνηση. Η μόνη ρεαλιστική επιλογή που της έχει απομείνει είναι να αποσύρει το νόμο – πλαίσιο.



Το Γραφείο Τύπου
28/05/2008

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ρίξτε μαι ματιά
http://a8liothtes.wordpress.com/
2008/05/28/synaeitei/
#comments