7 Μαΐ 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΥΦΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ


Οι δηλώσεις του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά περί «πράσινης» πυρηνικής ενέργειας, σε διεθνές συνέδριο για το περιβάλλον (!), λίγες μέρες μάλιστα μετά την αποπομπή μας από το Πρωτόκολλο του Κιότο, μόνο ως φαιδρές θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν, αν δεν εκστομίζονταν από χείλια κυβερνητικού εκπρόσωπου.

Η πλήρης αδιαφορία της κυβέρνησης για το περιβάλλον, όπως φάνηκε με τον πιο εμφατικό τρόπο το περασμένο καλοκαίρι με τις καταστροφικές πυρκαγιές, έχει πάει πλέον ένα βήμα παραπέρα, όταν ο καθ’ ύλην υπεύθυνος υπουργός φαίνεται να μην γνωρίζει (;) τους αναρίθμητους κινδύνους που κρύβει η πυρηνική ενέργεια, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να την χαρακτηρίσει ακόμα και φιλική προς το περιβάλλον. Από ό,τι φαίνεται, χρειάζεται κάποιος να ενημερώσει τον κ. Υπουργό ότι ο κίνδυνος ενός πυρηνικού ατυχήματος σε μια χώρα όπως η Ελλάδα είναι εξαιρετικά αυξημένος, την ίδια στιγμή που λόγω κλίματος ευνοείται ιδιαίτερα η ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η λύση για το ενεργειακό πρόβλημα της Ελλάδας δεν μπορεί να έρθει ούτε από την κατασκευή εργοστασίων λιθάνθρακα, ούτε από την κατασκευή πυρηνικών αντιδραστήρων, αλλά από την έρευνα και την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που θα οδηγήσουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων και στην αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών.

Η Νεολαία Συνασπισμού θα συνεχίσει να αγωνίζεται ενάντια στις αντιπεριβαλλοντικές πολιτικές της κυβέρνησης της Ν.Δ που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας και θα υπερασπιστεί μαζί με τα οικολογικά κινήματα και τους ενεργούς πολίτες το δικαίωμά μας σε έναν πλανήτη με μέλλον.


Το Γραφείο Τύπου
7/05/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: