16 Μαΐ 2008

Ανακοίνωση-απάντηση προς την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας

Ιδιαίτερη έκπληξη μας προκάλεσε η Κ.Ν.Ε, η οποία σε ανακοίνωσή της ουσιαστικά καταγγέλει τις δυνάμεις της ΑΡΕΝ για τη συμμετοχή τους στις φοιτητικές κινητοποιήσεις και προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, τη στάση της δηλαδή σε μια σειρά από σχολές όπου σαμποτάρισε τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων.

Δεν περιμέναμε από την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας να εκστομίζει επαναστατικές κορώνες από τα γραφεία της στον Περισσό ή από την Πλατεία Συντάγματος, αλλά να βρίσκεται μέσα στους συλλόγους και να αντιπαλεύει μαζί με τις υπόλοιπες αριστερές παρατάξεις και τους αγωνιζόμενους φοιτητές την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

Τα λάθη του παρελθόντος, με την Π.Κ.Σ να βρίσκεται απέναντι από το πανεπιστημιακό κίνημα την περίοδο των μεγάλων κινητοποιήσεων του Μάη-Ιούνη 2006 και να καλεί τους φοιτητές να διαβάσουν , όχι μόνο δεν έγιναν μάθημα για τους αγωνιστές της ΚΝΕ, αλλά επαναλαμβάνονται.

Όσον αφορά δε στην «αποστομωτική απάντηση» που λάβαμε στις φοιτητικές εκλογές, να θυμίσουμε στην Κ.Ν.Ε ότι η ιστορία δεν αλλάζει στις κάλπες, αλλά στους δρόμους. Αν άλλαζε στις κάλπες, τότε το μεγάλο ποσοστό που η Π.Κ.Σ έλαβε στις εκλογές στο ΠΑΠΕΙ θα σήμαινε ότι ο εσωτερικός κανονισμός στην εν λόγω σχολή δεν θα πέρναγε εν μια νυκτί και χωρίς «να ανοίξει ρουθούνι» .

Η Κ.Ν.Ε φαίνεται να φοβάται το φοιτητικό κίνημα , όσο και ο κ.Στυλιανίδης, ο οποίος ευχαρίστησε σήμερα το ΚΚΕ για τη στάση που κρατά στις φοιτητικές κινητοποιήσεις. Και εις ανώτερα ευχόμαστε στην «επαναστατική κομμουνιστική αριστερά»! Τιμά τις παραδόσεις της…

Σε όλα αυτά εμείς αντιπαραθέτουμε την ενωτική δράση απέναντι στην αντι-μεταρρύθυμιση της κυβέρνησης και θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για την συγκρότηση ενός μαζικού, αγωνιστικού και νικηφόρου πανεπιστημιακού κινήματος. Ακόμα και αν οι συναγωνιστές της Κ.Ν.Ε αργήσουν 2 μήνες, όπως συνηθίζουν, εμείς θα τους περιμένουμε, σε κατειλημμένες σχολές, σε γενικές συνελεύσεις, στους δρόμους.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
16/02/2008

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

koita poioi milane an pote apokthsete ideologia kai kati allo peste na mhn exw kanonisei kamoia poreia enantion ths kapitalistikhs kai antikoymoynistikhs politikhs poy kanete gia rwta ton tsipra pws ebgale ton strato kai rwta posa kila ladi ereikse gia na apolyuei grhgora.eisaste mia foyska poy phgainei edw kai ekei sto telos tha skasei.

Ανώνυμος είπε...

h K.N.E edw kai 40 xronnia xtypaei katametwpo thn opoia antilaikh kybernhsh poy phgainei na perasei kati para thn thelish mas.emeis hmaste aytoi poy agvnizomaste sto dromo oxi eseis me tis psefto kinitopoihseis opoy mazeyetai 20 atoma.agonizomaste kai ta bazoyme me e.e kai nato kratontas statherh poreia apo thn idrysh mexri kai twra nomizw oti prwta prepei na bgalete ton tytlo toy neosystatoy kommatos poy exete kai meta na milhsete gia K.N.E kai K.K.E