22 Μαΐ 2008

«ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΕΥΣΗΣ» ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ: ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΣΥΓΚΡΟΥΣΙΑΚΑ

Η εμμονή της κυβέρνησης για υποβάθμιση των πανεπιστημίων και εμπορευματοποίηση της γνώσης, παρά το ναυάγιο της αναθεώρησης του άρθρου 16, οι απειλές και οι εκβιασμοί της, δεν μας τρομοκρατούν. Μας εξοργίζουν.

Τα τετραετή πλάνα, η αξιολόγηση και οι πιστωτικές μονάδες, οι εσωτερικοί κανονισμοί και η περικοπή των δωρεάν συγγραμμάτων βρίσκουν μπροστά τους την σθεναρή αντίδραση της πανεπιστημιακής κοινότητας και θα μείνουν ανενεργές διατάξεις ενός ήδη νεκρού νόμου-πλαίσιο.

Ως Νεολαία Συνασπισμού θα είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στις κινητοποιήσεις των φοιτητών για το μπλοκάρισμα της εφαρμογής του νέου νόμου-πλαίσιο. Η σημερινή κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, με αίτημα να μην καταρτιστεί τετραετές αναπτυξιακό πλάνο και να μην εφαρμοστούν οι πιστωτικές μονάδες, είναι μόνο ένα από τα πολλά παραδείγματα έμπρακτης αντίδρασης στο νόμο-πλαίσιο που έχουν γίνει μέχρι τώρα και τα οποία θα πολλαπλασιαστούν στο επόμενο διάστημα, μέχρι την οριστική κατάργησή του.

Γνωρίζουμε πολύ καλά το πως η κυβέρνηση και οι συνοδοιπόροι της, μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια της, θα προσπαθήσουν να προβάλουν τις κινητοποιήσεις αυτές ως «ακραίες», «μειοψηφικές» ή ακόμα και «προβοκατόρικες». Σε όλους αυτούς θα θυμίσουμε τις νίκες του πανεπιστημιακού κινήματος το προηγούμενο διάστημα και θα τους υποσχεθούμε ακόμα μεγαλύτερες.


Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
22/05/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: