15 Μαΐ 2008

Αντίδραση ενάντια στη Σ.Δ.Ι.Τ

Ως Πολιτική Κίνηση Πρέβεζας της Νεολαίας Συνασπισμού, ως σκεπτόμενοι και ενεργοί νέοι και νέες, δεν μπορούμε να μην ασχοληθούμε με θέματα που επηρεάζουν τη ζωή της πόλης μας, με θέματα που επηρεάζουν τις ζωές όλων μας, με θέματα σαν και αυτό του Νοσοκομείου. Συνεπώς επιδιώκουμε να δώσουμε ξεκάθαρες απαντήσεις προς όλες τις κατευθύνσεις.

Τοποθετούμαστε ενάντια στην Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα(ΣΔΙΤ).Παλεύουμε για την μη παραχώρηση του επίμαχου οικοπέδου από το δήμο της πόλης στο υπουργείο υγείας, αν στόχος είναι η κατασκευή μέσω ΣΔΙΤ.

Και γιατί αυτό;

Δεν θεωρούμε σε καμιά περίπτωση την σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα πρόκληση, αλλά ευκαιρία για να εισέλθει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) η λογική του κέρδους και της οικονομικής εκμετάλλευσης της υγείας, από τον ιδιωτικό παράγοντα. Ένας ιδιωτικός παράγοντας, ο οποίος αποδεδειγμένα δεν αντιμετωπίζει την περίσταση με φιλανθρωπία αλλά με γνώμονα το οικονομικό αποτέλεσμα . Ακόμα, οι συμπράξεις αυτές λειτούργησαν και λειτουργούν σε βάρος της κοινωνίας και του δημοσίου, το οποίο όχι μόνο δεν ωφελείται αλλά αντίθετα ζημιώνεται, πληρώνοντας πολύ περισσότερα από αυτά που αντιστοιχούν στην πραγματική αξία του έργου. Χρήματα του ελληνικού λαού και όχι του κόμματος που βρίσκεται κάθε φορά στην εξουσία. Επιπρόσθετα, η ιστορία των ΣΔΙΤ στη χώρα μας και αλλού έχει αποδείξει ότι αμέσως μετά τις συμπράξεις του δημοσίου με ιδιώτες στο συγκεκριμένο κάθε φορά τομέα αναφοράς (υγεία, παιδία κλπ) επέρχεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση. Λαμπρά παραδείγματα : Πρώτων η υγεία στις ΗΠΑ μέσα από τις συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα , έφτασε σήμερα στην πλήρη ιδιωτικοποίηση ενός κοινωνικού αγαθού όπως αυτό, με ολέθρια αποτελέσματα. Δεύτερων οι ΣΔΙΤ, χαρακτηρισμένες ως εξαιρετικές ευκαιρίες επί ΠΑΣΟΚ, στα λιμάνια που τώρα αντιμετωπίζουν την απειλή της πλήρους ιδιωτικοποίησης από την κυβέρνηση της ΝΔ.

Θέση μας είναι πως δεν πρέπει κάθε μέρα που περνάει οι πολίτες να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για φάρμακα, νοσήλια, εξετάσεις.

Αγωνιζόμαστε για ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους. Αγωνιζόμαστε για την μη κατασκευή του νέου Νομαρχιακού Νοσοκομείου με ΣΔΙΤ. Είμαστε κάθετα αντίθετοι με την λογική της ΣΔΙΤ, αντιλαμβανόμενοι τις συνέπειες της. Λεμέ ΟΧΙ στην αντιμετώπιση της υγείας-κοινωνικό αγαθό, ως επιχείρηση με γνώμονα το κέρδος. Ο ιδιωτικός τομέας δεν έχει θέση στην υγεία. Ζητάμε την κατασκευή του Νομαρχιακού Νοσοκομείου, που τόσο η πόλη μας χρειάζεται, εξολοκλήρου από το δημόσιο. Ζητάμε τον διπλασιασμό των δαπανών για την υγεία , ούτως ώστε ούτε καν να συζητάμε τέτοιες επικίνδυνες για το κοινωνικό σύνολο μεθόδους υλοποίησης απαραιτήτων έργων υποδομείς.

Η δημόσια υγεία είναι ανάγκη, είναι δικαίωμα μας. Όλοι μαζί ας τη διεκδικήσουμε, απαλλαγμένοι από νεοφιλελεύθερες προσεγγίσεις.

Νεολαία Συνασπισμού Πρέβεζας

2 σχόλια:

αστυάνακτας είπε...

Η αντίδραση στα ΣΔΙΤ είναι από τις κυρίαρχες πολιτικές του κόμματός μας. Ας το καταλάβουν όλοι.
Θα επανέλθω και μέσα από τη δική μου σελίδα http://astyanaktas-astyanaktas.blogspot.com/
αν και παρακολουθώ το θέμα και από το http://enedra.blogspot.com/2008/05/blog-post_15.html μιας και ξέρω ότι ο δήμαρχος ανήκει στο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ μετά από συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ(αυτό θα μας φάει)

Χαιρετώ σας σύντροφοι!!!

αστυάνακτας είπε...

ενδιαφέροντα επίσης έχω διαβάσει και στο http://forumprevezas.wordpress.com/

Καλοί αγώνες σ. στην Πρέβεζα!!!