5 Νοε 2008

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κρατουμένων

Χιλιάδες κρατούμενοι σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν αυτή τη στιγμή σε αποχή συσσιτίου και απεργία πείνας, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές.

Ο υπερσυνωστισμός, οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και μεταγωγών, οι ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής, , οι αυθαίρετες αποφάσεις επιβολής πειθαρχικών ποινών, ο περιορισμός της ελευθερίας έκφρασης και επικοινωνίας με τη λογοκρισία εντύπων, καθώς και η απαράδεκτη αντιμετώπιση ευάλωτων ομάδων (ανηλίκων, γυναικών, σωματικά και ψυχικά ασθενών, τοξικοεξαρτημένων, προσφύγων και μεταναστών) καταδεικνύουν τις μεσαιωνικές συνθήκες φυλάκισης και την αδιαφορία ή ακόμα και την εκδικητικότητα της Πολιτείας.

Ως Νεολαία Συνασπισμού δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στις κινητοποιήσεις των κρατουμένων και στηρίζουμε τα αιτήματά τους. Αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των φυλακών ανηλίκων και τη λειτουργία ανοιχτών εναλλακτικών θεσμών ισότιμης και δημιουργικής ένταξης των παιδιών στην κοινωνία, για ανθρώπινες συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων, για το δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση, την υγεία και την ελευθερία έκφρασης. Καλούμε στη συναυλία που προγραμματίζει η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων στις 10 Νοεμβρίου στα Προπύλαια.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

5/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: