17 Νοε 2008

Καταγγελία Νεολαίας Συνασπισμού εναντίον της ΠΑΣΠ

35 χρονιά μετά και ο χρόνος δεν μπορεί να σβήσει τους αγώνες και τις διεκδικήσεις του Πολυτεχνείου , αλλά αντίθετα εμπνέει τους νέους αγώνες της νεολαίας για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για σταθερή εργασία με δικαιώματα, για δημοκρατία.

Τις μέρες, όμως αυτές, κάποιοι φαίνεται ότι έχουν άλλους στόχους. Το βράδυ της Κυριακής 16/11, η παράταξη της ΠΑΣΠ στην Πάτρα επέλεξε να εκτονώσει το «αγωνιστικό» της μένος εναντίον του χώρου της Αριστερής Ενότητας στο Παράρτημα του Πανεπιστημίου της Πάτρας, τραυματίζοντας ένα φοιτητή της Αριστερής Ενότητας στο κεφάλι με καρέκλα.

Τέτοιες επιθέσεις δείχνουν το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η ΠΑΣΠ και η Νεολαία ΠΑΣΟΚ, δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι δεν έχουν καμία σχέση με το φοιτητικό κίνημα και τους αγώνες του. Αυτό είναι το νέο ΠΑΣΟΚ και η νεολαία του, που ενώ προσπαθεί να μας πείσει για την «αριστερή» του στροφή, μέσα στις σχολές δρα ως συμμορία.

Ως Νεολαία Συνασπισμού καταδικάζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτό το γεγονός και δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε ακάθεκτοι να αγωνιζόμαστε για την προάσπιση των δικαιωμάτων της νεολαίας σε παιδεία και εργασία, ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πολιτική του δικομματισμού. Τέτοιες προσπάθειες εκφοβισμού και τρομακράτησης μας πεισμώνουν ακόμα περισσότερο.

Καλούμε τους νέους και τις νέες να απομονώσουν τις δυνάμεις που εφαρμόζουν τέτοιες πρακτικές εναντίον αγωνιστών του φοιτητικού κινήματος. Περιμένουμε από το ΠΑΣΟΚ και τη Νεολαία ΠΑΣΟΚ να καταδικάσουν αυτήν την τραμπούκικη επίθεση.


Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
17/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: