5 Νοε 2008

Όλοι/ ες στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο!

Την Πέμπτη 6/11 μαθητές, φοιτητές και εκπαιδευτικοί υπερασπιζόμαστε τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, υπερασπιζόμαστε το δικαίωμά μας σε δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια που θα ικανοποιούν τις ανάγκες της κοινωνίας και όχι αυτές των επιχειρήσεων.

Η πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ, ακολουθώντας το δρόμο που χάραξαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. χαρακτηρίζεται από μια πλήρη αδιαφορία για τις τεράστιες ανάγκες σε υλικοτεχνική υποδομή και προσωπικό των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και προτάσσει ως μονόδρομο την πρόσδεσή τους στο κεφάλαιο. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια αφήνονται στην τύχη τους, τη στιγμή που ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας κ.Στυλιανίδης λειτουργεί ως διαφημιστής των κολεγίων, υπονομεύοντας τα δημόσια πανεπιστήμια και τα πτυχία τους. ΄

Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, οι φοιτητικοί σύλλογοι, τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών, οι μαθητές και οι σύλλογοι γονέων αντιδρούν σε αυτήν την πολιτική συστηματικής απαξίωσης της δημόσιας εκπαίδευσης.

Φτάνει πια!

Η απάντησή μας θα δοθεί στους δρόμους. Μέσα από μαζικά συλλαλητήρια, μέσα από συλλογικούς αγώνες, μέσα από τη συγκρότηση ενός πανεκπαιδευτικού μετώπου που θα έρθει σε ευθεία ρήξη με την κυβέρνηση της Ν.Δ και θα ανατρέψει τα σχέδιά της, όπως έκανε και στην περίπτωση του άρθρου 16.
Το συλλαλητήριο της 6ης Νοέμβρη δεν αποτελεί παρά μόνο την αρχή . Το μέλλον μας ανήκει.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

3/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: