17 Νοε 2008

Ανακοίνωση Nεολαίας Συνασπισμού Θεσσαλονίκης για την προκλητική στάση της ΟΝΝΕΔ στο φετινό εορτασό της επετείου του Πολυτεχνείου

Σήμερα, 17 Νοέμβρη, 35 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου και την κορύφωση της πάλης του ελληνικού λάου απέναντι στη δικτατορία, η ΟΝΝΕΔ απέδειξε πως αντιλαμβάνεται αυτή της μέρα μνήμης για τους -ως τώρα- αδικαίωτους αγώνες του ελληνικού λάου.

Η ΟΝΝΕΔ εδώ και χρόνια προσπαθεί να δικαιολογήσει την παρουσία της στους εορτασμούς του πολυτεχνείου. Το αν έχει καταφέρει να το δικαιολογήσει είναι ένα θέμα που δεν μας αφορά. Η στρατικοποιημένη εμφάνιση, όμως, κρανοφόρων οννεδιτών συνοδεία ροπάλων, πετρών και κροτίδων, σίγουρα δεν είχε ως στόχο την κατάθεση στεφανιού. Ο μόνος στόχος ήταν η πρόκληση έντασης και προβλημάτων στον χώρο διεξαγωγής των εκδηλώσεων.

Ως Νεολαία Συνασπισμού θεωρούμε αυτονόητη την υποχρέωση μας να περιφρουρήσουμε τις εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, τους χώρους παρέμβασης καθώς και τη σωματική ακεραιότητα των μελών μας απέναντι στην ΟΝΝΕΔ, που σήμερα αποτέλεσε έναν καθαρόαιμο εκφραστή της αυταρχικής κυβερνητικής βίας.


Νεολαία Συνασπισμού Θεσσαλονίκης
17/11/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια: