24 Νοε 2008

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ

Οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στη Βενεζουέλα ανέδειξαν ισχυρές νικήτριες τις δημοκρατικές και προοδευτικές αριστερές δυνάμεις της χώρας. Τα αποτελέσματα στη μεγάλη πλειοψηφία των περιφερειών έδειξαν την δυνατή λαϊκή υποστήριξη στις βαθιές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην κοινωνία και την οικονομία.

Το αντινεοφιλελεύθερο, δημοκρατικό και σοσιαλιστικό εγχείρημα ισχυροποιείται μέρα με τη μέρα, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις χθεσινές, τεχνολογικά προηγμένες, εκλογές που πραγματοποιήθηκαν παρουσία εκατοντάδων διεθνών παρατηρητών από 52 χώρες, από τον ΟΗΕ και τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών. Έτσι, όλα τα επιχειρήματα, ότι η εκλογική διαδικασία ήταν διαβλητή, κατέρρευσαν πανηγυρικά.

Η Νεολαία ΣΥΝ και η ριζοσπαστική αριστερά συνολικά στην χώρα μας παραμένει αλληλέγγυα στο όραμα για μια ενωμένη, δημοκρατική και σοσιαλιστική Λατινική Αμερική.

Ευχόμαστε ολόψυχα οι αριστερές δυνάμεις στις δυο ηπείρους, Λατινική Αμερική και Ευρώπη, να συνεχίσουν να συνεργάζονται για έναν κόσμο κοινωνικής δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ειρήνης. Για τον σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία!


24/11/2008
Η επιτροπή Διεθνών Σχέσεων της Νεολαίας Συνασπισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια: