11 Νοε 2008

Αλληλεγγύη στους μετανάστες απεργούς πείνας στα Χανιά

15 μετανάστες από τη Βόρεια Αφρική άρχισαν σήμερα Τρίτη 11/11 απεργία πείνας στα Χανιά, με αίτημα τη νομιμοποίησή τους.


Οι εν λόγω μετανάστες είχαν καταθέσει αιτήσεις για άδεια παραμονής με βάση όσα ορίζει ο νόμος 3386/05. Η απάντηση στις αιτήσεις τους ήταν απορριπτική, παρά το γεγονός ότι η απόδειξη της διαμονής τους στη χώρα μέχρι 31.12.04 τεκμηριωνόταν με τα έγγραφα των πρεσβειών των εκάστοτε χωρών υπηκοότητάς τους. Το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ωστόσο, είναι ασαφές ως προς την προέλευση των εγγράφων που πιστοποιούν παρουσία στην Ελλάδα από το 2004, με αποτέλεσμα εκατοντάδες μετανάστες να βρίσκονται στο έλεος της φιλανθρωπίας των εκάστοτε εκπροσώπων της έννομης τάξης.


Το κενό στην ελληνική νομοθεσία και οι γραφειοκρατικοί δαίδαλοι που αυτό «δικαιολογεί» αντιστοιχούν απολύτως στην πολιτική των κλειστών συνόρων και του σαρκοζισμού, όπως αποτυπώνεται στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο. Το Υπουργείο Εσωτερικών και ο κ.Παυλόπουλος δεν μπορούν να συνεχίζουν αυτήν τη ρατσιστική και εγκληματική πολιτική. Είναι αυτή που κόστισε πρόσφατα τη ζωή ενός Πακιστανού και κομμάτιασε μια 22χρονη μετανάστρια, που στη Μυτιλήνη κλείνει ανθρώπους σε αποθήκες και στον Έβρο στήνει ναρκοπέδια.


Η μεταναστευτική πολιτική των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έχει επιλύσει το δίλημμα «αλληλεγγύη ή βαρβαρότητα» υπέρ της δεύτερης. Η Νεολαία Συνασπισμού εκφράζει την αλληλέγγυη της στους απεργούς πείνας και δηλώνει ότι θα εργαστεί με όλες της τις δυνάμεις για την ανατροπή της αντιμεταναστευτικής πολιτικής και για νομιμοποίηση όλων των μεταναστών-τριών.Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού

11/11/2008

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Ειμαστε ολοι μαζι τους.