12 Νοε 2008

Αλληλεγγύη στον αγώνα των κρατουμένων

Πάνω από 5000 κρατούμενοι σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν να συμμετέχουν στην αποχή συσσιτίου και την απεργία πείνας, διεκδικώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές. Πρόκειται για μια πραγματική πράξη αντίστασης των κρατουμένων, για έναν αγώνα χωρις ιστορικό προηγουμενο.

Οι θάνατοι κρατουμένων, ο υπερσυνωστισμός, οι απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και μεταγωγών, οι άθλιες συνθήκες υγιεινής , η επιβολή πειθαρχικών ποινών, ο περιορισμός της ελευθερίας έκφρασης και επικοινωνίας με τη λογοκρισία εντύπων, καθώς και η απαράδεκτη αντιμετώπιση ευάλωτων ομάδων (ανηλίκων, γυναικών, σωματικά και ψυχικά ασθενών, τοξικοεξαρτημένων, προσφύγων και μεταναστών) καταδεικνύουν τις μεσαιωνικές συνθήκες φυλάκισης και την αδιαφορία ή ακόμα και την εκδικητικότητα της Πολιτείας.

Η μεγαλειώδης συναυλία της Δευτέρας στα Προπύλαια, που οργάνωσε η Πρωτοβουλία για τα Δικαιώματα των Κρατουμένων, η συμπαράσταση του κόσμου σε όλη την Ελλάδα για τα δίκαια αιτήματα των κρατουμένων, δείχνει ότι δεν είναι μόνοι τους. Δείχνει ότι ο αγώνας τους αγκαλιάζεται κάθε ημέρα από ολοένα και περισσότερο κόσμο.

Ως Νεολαία Συνασπισμού αγωνιζόμαστε για την κατάργηση των φυλακών ανηλίκων και τη λειτουργία ανοιχτών εναλλακτικών θεσμών ισότιμης και δημιουργικής ένταξης των παιδιών στην κοινωνία, για ανθρώπινες συνθήκες κράτησης των φυλακισμένων, για το δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση, την υγεία και την ελευθερία έκφρασης. Στηρίζουμε τα αιτήματα των κρατουμένων σήμερα, για μια κοινωνία χωρίς φυλακές αύριο.

Το Γραφείο Τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού
12/11/2008

3 σχόλια:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Και δυστυχως συμφωνα με τις τελευταιες εξελιξεις δεν βρεθηκε καποια λυση...

Ανώνυμος είπε...

Νομιζω πεθανε ενας κρατουμενος που μπορει να ηταν και απεργος, κατι τετοιο ακουσα... ισχυει?

Ανώνυμος είπε...

ισχυει δυστυχως!!!